enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9964
EURO
37,8620
ALTIN
2.822,06
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

1 Ağustos Kıbrıs’ta sonsuza dek özgürlük içinde yaşama kararlığımızı vurguluyor

1 Ağustos Kıbrıs’ta sonsuza dek özgürlük içinde yaşama kararlığımızı vurguluyor
REKLAM ALANI
31.07.2024
0
A+
A-

1 Ağustos’un, sadece Kıbrıs Türkleri için değil Türk dünyası tarihi açısından da önemli bir yıl dönümü olduğunu kaydeden Tahsin Ertuğruloğlu’nun 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı şöyle:

“Ağustos zafer ayı”

Ağustos, Türklerin zafer ayıdır.

1 Ağustos 1878, Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin tamamlandığı gündür.

1 Ağustos 1958 Türk Mukavemet Teşkilâtı’nın (TMT) kurulduğu gündür.

1 Ağustos 1976, TMT ruhunun devamı olan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’mızın kurulduğu gündür.

Türklüğün sonsuza dek Kıbrıs’ta kalıcılığının mührünün vurulduğu, üç kutlu olayın yıl dönümünü bir arada kutlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz.

Yıl dönümleri iç içe geçen bu görkemli üç olayın içeriğine bakmak bile vatan bellediğimiz, bu uğurda bedeller ödediğimiz Kıbrıs’ta sonsuza dek özgürlük içinde yaşama kararlığımızı vurgulamaktadır.1 Ağustos, sadece Kıbrıs Türkleri için değil Türk dünyası tarihi açısından da önemli bir yıl dönümüdür.

1878’de Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethini gerekli kılan nedenler hiçbir zaman ortadan kalkmamış, aksine gelişen süreçlerde bu nedenler daha da önem kazanmıştır. Türk milletinin geçmişteki, günümüzdeki ve geleceğindeki güvenliğinin, Kıbrıs’ın stratejik durumu ve Kıbrıs’taki kuvvet dengesiyle doğrudan doğruya bağlantılı ve de ilgili olduğu aşikardır. Geçmişte bu dengeyi bozmaya çalışanların, Kıbrıs adasını kan gölüne çevirmesinin neden olduğu acılar ve maceraya kalkışanların sonu hafızlardaki tazeliğini korumaktadır.

Günümüzde de başta ABD olmak üzere birçok ülke, verdiği askeri destekle, Rumların saldırgan tavırlarının ve gerginliğin artmasına neden olmakta, bölgedeki dengeyi bozan tavır içindedir.

Denizlerdeki egemenliğimiz olan Anavatanımızın kopmaz parçası Mavi Vatan’daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti olarak, Kıbrıs’ta ve bölgemizdeki hak ve çıkarlarımızı Anavatanımızla birlikte her koşulda, tarihimizden aldığımız ilhamla, kararlılıkla korumaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatırız.

Ulusal direniş savaşımızda Türk Mukavemet Teşkilâtı’nın etrafında örgütlenen Kıbrıs Türk halkı, verdiği mücadele ile Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını engellemiş; 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı da Rumların Enosis rüyasını tarihe gömmüştür.

Bir mukavemet örgütünden aynı ruhla yasal bir kuvvete dönüşen Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’mız ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığı ile güvenli, mutlu ve gururluyuz.

Yaşadığımız toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum, gazilerimize en kalbi hürmetlerini sunuyorum.1 Ağustos hepimize, tüm Türk dünyasına kutlu olsun.”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi