enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7297
EURO
36,5521
ALTIN
2.958,29
BIST
9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
11°C
Adıyaman
11°C
Çok Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
11°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Parçalı Bulutlu
14°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C

31 Mart Yerel Seçiminde Kahta

31 Mart Yerel Seçiminde Kahta
REKLAM ALANI

31 Mart Yerel Seçimine günler kaldı.

Partilerin adaylarda belli oldu ve sahaya çıkmaya başladılar. Artık bundan sonra adaylar yapacakları projeleri ve çalışmaları seçmenlere anlatarak onları iknaya çalışacaklar. Fakat hangi değer yargılarına göre ittifak adayları halkın önüne konulmakta seçmende soru işaretleri oluşturmakta.

Projelerin yarısına belediye başkanı adaylarının listelerine alacakları çalışma arkadaşları yani belediye meclis üyelerinin bunda çok etkili olacağını düşünüyorum.

Doğru görülmeyen bir kanıyı da sizlerle de paylaşmak ve takdirlerinize sunmak istiyorum. İttifak kurmanın mantığı karşısında düşünceler hasıl ve karşıt görüşler güçlü . Yerel seçimler partilerden ziyade projelerin, aday profillerinin ve hizmet anlayışının yarıştığı seçimlerdir.

Burada şunun altını da çizmek gerekir; büyük şehirlerde parti ön plana çıkabilir ama kūçūk kentlerde herkes adaya oy verir.

Bu durum Kahta’da da böyledir. Genel seçimlerde çok farklı olan durum, yerel seçimlerle farklı bir bakış açısıyla gerçekleşecektir. Şu günlerde Kahta‘daki durumda buna paralel. Oy kullanımındaki mutlak kanı, sonucun adaya göre şekilleneceği.

Tarihleri boyunca birbirine rakip olmuş ,farklı dünya görūşūne mensup iki parti bütün değerleri gözardı edip ittifak yapıyor, bu seçmene bir dayatmadır, ben buradan aday göstermiyorum, sen benim seçtiğim şu adaya oy vereceksin diyor.

Bu durumda seçmen şunu sormaz mı? Mademki birbirinizden farkınız yoktu, işinize geldi mi aynı çizgiden bakabiliyorsunuz ? Neden yıllarca önümüze bariyer ördünüz, bizi kamplara böldünüz, bedel ödettiniz demez mi?

Galiba burada bizim tüm siyasi hafızamız ve tercihlerimiz yok olup gidiyor.

Siyasi literatürde ki bir sorunda parti sayılarının çok olması. İdeoloji olarak birbirine yakın bir sürü parti mevcut. Bu durum seçimlerde birçok karışıklığa yol açmaktadır. Oy pusulasında uzun uzadıya parti isimlerinin olması, vatandaşın kafasını karıştırıyor tercihinde karışıklığa yol açıyor.
Eğer şöyle bir yasa değişikliği olsa : peş peşe iki seçimde milletvekilli çıkarmayan partinin kaydı düşer. Tabii ki seçim barajının kaldırılması veya barajın düşürülmesi kaydıyla. mahalli seçimlerde oy pusulasında bir sadelik ortaya çıkar.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi