enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
8°C

Amasyalı Dr. Burak Uyanık, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti

Amasyalı Dr. Burak Uyanık, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti
REKLAM ALANI
24.11.2023
0
A+
A-

Amasyalı Dr. Burak Uyanık, dünyada bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti

Betül YILMAZ/ Amasya- BHA

 

Azim ve mücadelesiyle Türkiye’nin işitme engelli ilk bilgisayar mühendisi mezunu olan Burak Uyanık, doktorasını tamamlayarak Dr. Burak Uyanık unvanını aldı ve tarihe geçti.

Eşi Gizem Uyanık açıklamasında şunları söyledi:” Eşim Burak Uyanık, kendisi doğuştan sağır bir birey. Yaşamı boyunca işitme kaybının verdiği engelleri aşarak bugüne kadar önemli başarılar elde etti. Doktora tez savunmasını başarı ile tamamlayarak Türkiye’de ilk kez doğuştan sağır bir birey olarak mühendislik alanında doktorasını tamamladı.

 

Dr. Burak Yılmaz ise mutluluğunu şu ifadelerle açıkladı: “23 Kasım, işitme engelli bir birey olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğim tarihtir. Bu gün, uzun yıllar süren akademik çabalarımın ve araştırmalarımın zirvesi olarak, doktora tez savunma sınavımı içeriyor. Bu sınav, benim için sadece bir akademik prosedür değil, aynı zamanda kişisel azmimin ve kararlılığımın bir simgesidir.

Bu tarih, bilim ve teknoloji alanında yaptığım çalışmaların ve araştırmaların değerlendirileceği, bilgi ve deneyimlerimin akademik bir ortamda sunulacağı ve tartışılacağı bir gündür. Ayrıca, bu sınav işitme engelli bireylerin eğitim ve akademik başarıları konusunda toplumsal farkındalığı artırma açısından da önemli bir adımdır.

Bu özel günde, kariyerimdeki bu önemli kilometre taşını işaret ederken, aynı zamanda eğitim ve kişisel gelişimin engel tanımadığını göstermek istiyorum. 23 Kasım, sadece benim için değil, benzer zorluklarla karşılaşan pek çok kişi için de ilham kaynağı olabilir.

Bizlere gerekli anlayış ve destek gösterildiğinde, tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Toplumun bizim ‘kulağımız’ olmasıyla birlikte, engeller sadece teferruat haline gelir. Bu anlayışla, 23 Kasım’daki doktora tez savunma sınavım, işitme engelli bireylerin her alanda başarılı olabileceğinin ve topluma değerli katkılarda bulunabileceğinin somut bir örneği olacak. Bu gün, işitme engellilikle ilgili farkındalığı artırma ve toplumda daha fazla dayanışma ve destek oluşturma yolunda atılan önemli bir adımdır.” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi