enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor

Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
REKLAM ALANI
24.06.2024
0
A+
A-

Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor

Burdur-BHA

Dünyanın en yüksek rakımlı tiyatrolarından birine sahip antik kentlerden Burdur’un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti, görenleri büyülüyor. Ağlasun ilçesinin 7 kilometre kuzeyinde ve Akdağ yamaçlarında yer alan antik kent,  denizden 1750 metre yüksekliğinde. Sagalassos, Pisidia Bölgesi’nin Roma İmparatorluk Dönemi’nin en önemli şehri, şehirde bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu Roma Dönemi’ne ait.

1706 YILINDA KEŞFEDİLDİ

Sagalassos’un ilk tespiti 1706 yılında Fransız gezgin Paul Lucas tarafından yapılmıştır. Bulutların arasındaki şehirde girişte konutlar, aşağıda hamam, kireç ve metal fırınları, aşağı agora (çarşı), çeşme ve odeon, daha yukarıda, kuzeyedoğru ilerledikçe konutlar, sağ tarafta tiyatro, Neon kütüphanesi, Helenistik çeşme, seramik üretim merkezi, şehrin merkezinde yukarı agora, meclis binası, kilise, sol üst tarafta heroon, tapınak ve Cladius kapısı bulunuyor.

“EN GÖRKEMLİ ANTİK KENTLERDEN BİRİ”

Tarihi yapıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Öksüz, “Anadolu’nun günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli antik kentlerinden biri…  Asırlara meydan okuyan Antoninler Çeşmesi, Helenistik Çeşme, tiyatrosu ve kütüphanesi ile ünlü, Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri Sagalassos… Tarihle keyifli bir buluşma için Sagalassos Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi