enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Dilan-Engin Polat çifti Banu Parlak davasından beraat etti

Dilan-Engin Polat çifti Banu Parlak davasından beraat etti
REKLAM ALANI
25.06.2024
0
A+
A-

Dilan-Engin Polat çifti Banu Parlak davasından beraat etti

Ankara-BHA

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak’ın güzellik merkezine  geçen yıl 1 Ekim’de aynı gün içerisinde 2 kez silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sonrası Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak’ın Bahçeşir’deki güzellik merkezine aynı gün içerisinde iki kez silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırılarda kimseye zarar gelmemişti. Saldırı sonrası Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmış; iddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti.

Kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Engin ve Dilan Polat çifti, sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı. Davada Engin ve Dilan Polat çiftine beraat kararı verildi. Polat çifti ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu olan Dilan ve Engin Polat çifti ile bazı sanıklar katıldı. Banu Parlak ve taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu. Dilan Polat’ın kızı da seyirci olarak katıldı.

Banu Parlak, celse arasında mahkemeye sunduğu dilekçede, Dilan ve Engin Polat çiftinden şikayetini geri çektiğini, diğer sanıklar için ise şikayetinin devam ettiğini belirtti.

Duruşmanın başlangıcında, Dilan Polat gözyaşlarına hakim olamayarak fenalaştı ve “Allah’ım ne zaman bitecek?” diye ağladı. Banu Parlak ise Polat’a “Buradayım Dilan, buradayım, geçecek bunlar, bitecek” diyerek destek verdi. Bunun üzerine Dilan Polat salondan çıkarıldı.

Hakim, Dilan Polat’ın cezaevine geri gönderilmesine karar verdi ve duruşma devam etti. Gültekin Alan isimli bir kişi, tutuklu bulunduğu cezaevinden mahkemeye gönderdiği dilekçede, Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması talimatını kendisinin verdiğini iddia etti.

Tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan, Polat çiftinin kendisini vurdurduğunu ve ardından Banu Parlak’ın işletmesinin kurşunlandığını söyledi. Polat ailesi ile aralarında husumet olduğunu belirtti.

Savcı, dosyanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesini ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Tutuklu sanık Engin Polat, 9 aydır suçsuz yere tutuklu olduklarını belirterek, adalet aradıklarını ve tahliyesini istedi. Sezgin Polat da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ve bir tutuklu sanığın tahliyesine, diğer 4 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dava dosyasının İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Barış Boyun’un elebaşılığını yaptığı suç örgütüne yönelik dava dosyasıyla birleştirilmesine hükmedildi.

Banu Parlak, duruşma salonu dışında Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevindi. Parlak, Sıla Doğu’yu telefonla arayarak tahliye haberini verdi. Basın mensuplarına çok mutlu olduğunu belirten Parlak, duruşma salonunda ağlamasına ilişkin olarak, “Dilan’ı gördünüz, yere yığıldı, resmen bilinci kapalı gibiydi. Kendimi tutamadım, sonuçta bir geçmişimiz de var” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi