enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

“Katılımcı Kültürün En Önemli Gücü Medyamızdır”

“Katılımcı Kültürün En Önemli Gücü Medyamızdır”
REKLAM ALANI
05.08.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Ruhunda özgürlük olan herkesin evi, 85 milyonun ikametgahı Milli Mücadelenin karargahı Ankara’da katılımcılığın merkezi Ankara Kent Konseyi’nde basın mensupları ile bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, medyanın en başta yerel demokrasinin işleyişi üzerinde oldukça etkili olduğunu vurguladı.

Yılmaz, medyanın yerelde sorunların dile getirilmesinde, çözüm aranmasında, yurttaşların olan bitenler hakkında bilgilendirilmesinde oldukça önemli işlevlere sahip olduğunu belirtti.

“MEDYA KENTİN AYNASIDIR”

Yerel sorunların ulusal gündeme taşınmasında da önemli bir rol oynayan medyanın o kentin aynası olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:

İnsanların artık anlık haber tükettiği, bir dakika önceki haberin eski kabul edildiği, dünyayı hızlı yaşadığımız bir ortamda ve sosyal medyada yaşanan onca bilgi kirliliği ve dezenformasyona karşı yine en büyük sorumluluk medyamıza düşüyor. Bunca bilgi kirliliğine karşı en doğru bilgiyi kamuoyuna aktaracak olan yine siz değerli basın mensuplarıdır. Ankara’da yerel basını korumak, kurumsal olarak kent hafızasını muhafaza etmek, bu kenti Dünya başkenti yapmak için olmazsa olmazımız, kentteki politikacılardan daha fazla kent değerlerinden haberdar olan kentteki bütün içeriği oluşturan basın emekçilerini ve onların kurumsal yapılarını güçlendirerek ayakta tutmak kentteki bütün yöneticilerin sorumluluğudur”

2800’Ü AŞKIN BİLEŞEN, 10 BİNE YAKLAŞAN GÖNÜLLÜ”

Ankara Kent Konseyi’nin katılımcılık, hesap verebilirlik, şeffaflık ve ortak aklın güçlü bir şekilde temsil edildiği yapı olduğunu kaydeden Yılmaz, sözlerini “2 bin 800’ü aşkın bileşeni ve 10 bine yaklaşan gönüllüsü ile 28 Çalışma Grubu ve 5 ayrı Meclisli bir yapıya ulaşan Ankara Kent Konseyi’nde geride kalan 5 yıllık sürede 100 binden fazla aktif yurttaş katılımının olduğu 6 binin üzerinde toplantı ve etkinlik gerçekleştirildi. Bu katılımcı kültürün oluşmasında en büyük itici güç basınımızın verdiği destektir” diye konuştu.

‘Ortak Akıl’ çağrısı ile bir araya gelen ve 6 milyon Ankaralının tek yürek olduğu Ankara Kent Konseyi (AKK), ‘Bu Seyirde Herkes Kaptan’ sloganıyla farklılıkları buluşturduğunu kaydeden Yılmaz, “15 bine yakın Meclis ve Çalışma Grubu gönüllüsü ile birlikte 25 milyon global etkileşim gerçekleşirken, 10 ulusal ve 3 uluslararası ödül ile 120 tavsiye kararının alındığı Ankara Kent Konseyi, yeni dönemde de kentin gelecek yüzyıla hazırlanması yolunda katkı sağlamayı sürdürecek” ifadelerini kullandı.

Gençlik Parkı’nda düzenlenen Uluslararası Başkent Etkileşim Buluşmalarına değinen Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Başkent Ankara’mız binlerce yıllık tarihinden gelen sorumlulukla ülkemiz ve milletimizin sahip olduğu eşsiz kültür mirasının yaşatılması ve tanıtılması için farklı coğrafyalardaki kültürlerin temsilcilerini misafir ediyor. Anadolu’nun zengin ve köklü mirasına sahip geleneksel Türk halk dansları, kültürel ögeleri bir araya getirerek bölgelerimizin veya halkımızın yaşam tarzı ve tarihini yansıtıyor. Uluslararası etkileşim buluşmaları ile hem kendi kültürümüzü Dünyaya tanıtıyor, hem de ortak coğrafyamızdaki farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakalıyoruz”

Yılmaz, basın mensuplarına adlarına dikilen fidanların belgesini sundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi