enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

ASELSAN, TUSAŞ, Roketsan, MKE ve ASFAT ilk 100’de

ASELSAN, TUSAŞ, Roketsan, MKE ve ASFAT ilk 100’de
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olan “Defense News Top 100″de bu yıl Türk şirketlerinin sayısı beşe yükseldi. Listenin üst sıralarında yer alan Türk savunma sanayisi şirketleri, önemli bir başarıya imza attı.

Türk savunma sanayisi, Defense News Top 100 listesinde beş şirketle temsil ediliyor. Listeye giren Türk şirketlerinin sıralamaları şu şekilde belirlendi:

  • ASELSAN: 42. sıra
  • TUSAŞ: 50. sıra
  • Roketsan: 71. sıra
  • Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE): 84. sıra
  • ASFAT: 94. sıra

Geçen yıl dört Türk şirketinin yer aldığı listede, bu yıl Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ilk defa yer aldı. ASELSAN, 47. sıradan 42. sıraya, TUSAŞ 58. sıradan 50. sıraya, ASFAT ise 100. sıradan 94. sıraya yükseldi. Bu durum, tüm Türk şirketlerinin sıralamasının geçtiğimiz yıla göre iyileştiğini gösteriyor.

İlk 10 sıradaki şirketler: ABD, Çin ve Birleşik Krallık’tan

Listenin ilk 10 sırasında, ABD’den 6 şirket, Çin’den 3 şirket ve Birleşik Krallık’tan 1 şirket yer aldı. Lockheed Martin listenin zirvesinde bulunurken, Aviation Industry Corporation of China ve RTX onu takip etti. Northrop Grumman 4., General Dynamics 5., Boeing ise 6. sırada yer aldı. BAE Systems 7., China State Shipbuilding Corporation Limited 8., China North Industries Group Corporation Limited 9. ve L3Harris Technologies 10. sırada kendine yer buldu.

“Türkiye, dünya çapında önemli bir oyuncu”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma sanayisinin her geçen gün büyüdüğünü ve güçlendiğini belirtti. Görgün, Türkiye’nin artık savunma sanayi devleri arasında önemli bir aktör olduğunu vurguladı:

“Defence News tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, dünyanın en büyük 100 şirketi arasında ilk 50’de 2, ilk 100’de ise toplam 5 firmamız yer alıyor. Türkiye, savunma sanayisi alanında dünyada ilk 100 listesinde 5 ve üzeri şirketi bulunan 5 ülkeden biri oldu.”

Görgün, bu başarının arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koşulsuz desteği ve Türk mühendislerinin özverili çalışmalarının bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Defense News İlk 100 listesinde yer alan firmalar ve çalışanlarını tebrik etti ve savunma sanayi ekosisteminin başarılarını artırmaya devam edeceğini belirtti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi