enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Vali İhsan Selim Baydaş Rize’de devam eden yatırımları anlattı

Vali İhsan Selim Baydaş Rize’de devam eden yatırımları anlattı
REKLAM ALANI
17.08.2024
0
A+
A-

Alihan TELATAR

Valilik Ayder Toplantı Salonu’nda gazetecilerle bir araya gelen Baydaş, kentte devam eden yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Baydaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en son Rize ziyaretinde valilik binasının artık ihtiyaca yanıt vermediğini ilettiklerini belirterek, “Yeni valilik binasının projesini kendisine takdim ettik. Burası da dolgu üzerinde ve zeminde korozyonlar var. Rize Valiliği binamızı inşallah yenileyeceğiz. Önümüzdeki sene başlamayı ümit ediyoruz. Yeni hükümet konağını inşallah şehrin hizmetine ve gelecek yıllarına dahil etmiş katmış olmuş olacağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan İyidere’de yapımı devam eden Lojistik Limanı projesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Baydaş, şunları kaydetti: “Bu şehrin en büyük meselelerinden birisi lojistik limandır. Hiç gündemden düşürmememiz gereken şey lojistik limandır. Türkiye’nin en büyük dördüncü lojistik limanı şehrimize yapılıyor. Bu limanın verimli çalışabilmesinin en önemli adımlarından bir tanesi limanı besleyecek yolların olmasıdır. Ovit Tüneli, onun ve arkasında yer alan İkizdere ve Erzurum bağlantı yollarının yapılması meselesidir. O limanın demiryolu bağlantısının olabilmesidir. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan demiryolu hattını Karadeniz’e ulaşacak noktasının Ovit Lojistik Liman bağlantısının olması lazım. Bu konu birçok sefer gündeme geldi.”

Baydaş, Kurtuluş İlkokulunun yıkılarak yeniden yapılacağını belirterek, “Yıkım işlemleri başladı. Aynı yerde yine okulu yapacağız. Bu sırada bu okulda okuyan öğrencilerimiz okul yapılıncaya kadar bir başka okula Doğuş Çay İlkokuluna gidecekler.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi