enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
11°C
Adıyaman
11°C
Yağmurlu
Pazar Çok Bulutlu
6°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Çok Bulutlu
9°C

Türkiye’de kuzu ve oğlak desteklemeleri başlıyor: Hayvancılar için yeni fırsatlar

Türkiye’de kuzu ve oğlak desteklemeleri başlıyor: Hayvancılar için yeni fırsatlar
REKLAM ALANI
20.08.2024
0
A+
A-

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği çerçevesinde küçükbaş hayvancılıkla ilgili önemli duyurular yaptı. Çelik, ilk kez kuzu ve oğlak desteklemesi sağlanacağını belirtti.

Kuzu ve Oğlak Desteklemeleri

Tebliğe göre, önceki anaç koyun keçi desteği uygulamasının yerine, kuzu ve oğlak destekleri getirildi. Yetiştiriciler, TÜDKİYEB’e üye olmaları durumunda bu desteklerden ve sürü yöneticisi istihdam desteklerinden yararlanabilecekler. Ancak, kuzu ve oğlakların koyun-keçi vebası aşısı yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemi’ne (VETBİS) kaydedilmiş olması zorunlu olacak. Çelik, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Çanakkale’nin Avrupa yakasında bulunan işletmeler için bu aşının zorunlu olmadığını duyurdu.

Destekleme Başvuru Süreleri

Çelik, destekleme ödemelerinin iki dönemde gerçekleştirileceğini belirtti. Birinci dönem başvuruları eylül ayının ilk iş gününden aralık ayının ilk iş gününe kadar yapılabilecek. İkinci dönem başvuruları ise bir sonraki yılın nisan ayının ilk iş gününden 15 Haziran’a kadar sürecek. Birinci dönemde başvuru yapan yetiştiriciler, ikinci dönemde de başvurmuş sayılacak. Ancak, ilk dönemde başvuru yapmayanlar ikinci dönemde başvuru yapma fırsatına sahip olacaklar.

Yetiştiricilere Önemli Uyarı

Çelik, yetiştiricilerin belirtilen sürelerde başvurularını yapmalarının önemini vurguladı ve 300 bin üye yetiştiricinin desteklerden yararlanmasını sağlamak için hassasiyet gösterilmesini istedi. Başvuruların zamanında yapılması, desteklerden faydalanma açısından kritik öneme sahip.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi