enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
ALTIN
2.827,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

“Tehlikeler ve Afet Dirençli Kentler

“Tehlikeler ve Afet Dirençli Kentler
REKLAM ALANI
25.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mummer Tün’ün editörlüğünde, Özgür Yayınevi tarafından yayımlanan “Tehlikeler ve Afet Dirençli Kentler – 1” adlı kitap, okuyucularıyla buluştu. Bu kapsamlı eser, savaşların ve afetlerin yıkıcı etkilerine karşı dirençli kentlerin nasıl inşa edilebileceğine dair on bölümden oluşan derinlemesine bir rehber sunuyor.

Kitabın sekizinci bölümü, “Sığınak Hastaneleri” başlığı altında Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ve Ertan Halaç tarafından kaleme alındı. Bu bölüm, savaş teknolojisinin ve yöntemlerinin giderek daha acımasız ve sınırsız hale geldiği günümüz dünyasında, sığınak hastanelerinin önemini ve gerekliliğini vurguluyor. Yazarlar, bu çalışmanın literatüre özgün bir katkı sunacağına ve savaş koşullarında sivil halkın ve sağlık çalışanlarının korunması adına yaşamsal bir seçenek oluşturacağına inanıyor.

Modern savaşlar tüm sınıfları tehdit ediyor…

Kitap, savaşların tarih boyunca insanlığa getirdiği kitlesel ölüm ve yaralanma hikâyelerinin günümüzdeki yansımalarına odaklanıyor. Özellikle, modern savaşların, yüksek kinetik enerjili silahların ve teknolojik yıkım potansiyelinin, geniş coğrafyalarda tüm sosyal sınıfları tehdit eden bir boyuta ulaştığını gözler önüne seriyor. Bu bağlamda, kentsel alanlarda ve yoğun yerleşim bölgelerinde hastanelerin bile korunaksız hale geldiği ve bu yapılar için yeni savunma stratejilerinin geliştirilmesi gerektiği üzerinde duruluyor.

Kitaba ve bölümlerine dair daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler, buradan kitabı inceleyebilir.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi