enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

AK Parti Rize İl Başkanı Katmer BHA’ya konuştu: “2001 ruhuna yeniden döneceğiz”

AK Parti Rize İl Başkanı Katmer BHA’ya konuştu: “2001 ruhuna yeniden döneceğiz”
REKLAM ALANI
25.08.2024
0
A+
A-

“HALKA AŞIK BİRİSİYİM”

Alihan TELATAR

Nerede kalmıştık demenin heyecanını yaşıyorum diyen AK Parti Rize İl Başkanı Katmer ; ” 15 yıl sonra tekrar beni sahalara çağıran bana bu fırsatı veren sayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun ondan. Beni çağırmasına vesile olan siyasi büyüklerimizden de Allah razı olsun. İkizdere’den Fındıklı’ya kadar halkın talepleri, STK muhtar talepleri doğrultusunda bu çağrıyı yapan bana güvenen halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizler AK Partide Allah rızası için bölümünde yer aldık. Ben milletvekili adayı olmuşken de demiştim şimdi de diyorum. Ben milletvekili olmak isteyen biri değilim. Asla böyle bir hedefim de olmadı. Ben halkın içinde olmayı, il başkanlığını hep ön planda tuttum. 1000 sefer halkın içinde olmayı isterim ama milletvekilliğini bir kere istemedim. Halka aşık birisiyim. 35 yıldır bu şehirde mali müşavirlik yapan bir kardeşinizim. Ben her kesiminin defterini tutan hesaplarını bana emanet eden kimseyi ötekileştirmeden halkın içinde olan birisiyim. Millete yaklaşan birisiyim.

İlk siyasi hayatımın başlangıcında 23 Kasım 2001 de AK Partinin kuruluş dilekçesini emniyete veren kişi oldum. Kurucu il teşkilat başkanı sonra siyasi ve hukuk işleri başkanlığı sonra belediye başkan yardımcılığı… 2006-2009 Rize il başkanlığını yaptık sonra tamma dedik ve muhasebe işine devam ettim. 2 sefer olağan üstü 3 sefer olağan kongrede büyük kongre delegeliği yaptım . 2023 te Rize milletvekilliği adaylığım oldu. 23 Mayıs 2009 da teslim ettiğim makamı 15 yıl 2 ay sonra tekrar devralıp nerde kalmıştık demenin heyecanını yaşıyorum” dedi.

“HALK BİZE SON SEÇİMDE TATLI BİR TOKAT VURDU!”

Biz başlarken bu şehre hizmet olarak sahil yolunun bitmesi hastanenin bitmesi gibi çok mütevazi isteklerimiz vardı. Bize deseler ki 22 yıl sonra siz Rize’de Ovit tüneli yapılacak üniversite olacak, havalimanı olacak. Tıp fakültesi olacak… Salarha tüneli olacak, lojistik olacak… gibi gibi bir sürü şey söyleseler ya siz hayal görüyorsunuz derdik. Şükürler olsun başardık. Hizmet anlamında siz şunu yapamadınız diyen olmadı. Sadece ben milletvekili adayı iken yapmış olduğum 800 bin adım ve 80 bin kişiyi kucaklamam ve belki falzası…. Haklın içinde olduğumu adım adım onlara ulaştığımı gösterir. hizmet konusunda kimsenin şikayeti yoktu ama en büyük sıkıtı teşkilat birimlerine parti yetkililerine uylaşılmaması sıkıntısıydı. Halkın içine inilmemesi. Kimsenin ulaşamadığında artık vatandaş bunu görünce AK Partiden kopmaya başladı. Son yerel seçimlerde 34 bin oy azaldı. Bu çok büyük bir dargınlık. Halkın bize vurduğu tatlı bir tokattır. Bu tokadın bütün katmanlarıyla beraber mesajını aldık.

“BANA BİR TELEFONLA ULAŞILACAK”

 

Rize İl Başkanı Katmer halkın İl Başkanlığından beklentilerine kayıtsız kalmayacağını dile getirdi. Özellikle herkesin ulaşacağı bir WhatsApp hattı kuracağını belirterek ; ” Şunu gördüm. Hizmet siyaseti kalkmış. Biz partiyi kurduğumuzda bir yaşında olan genç şimdi 23 yaşında. Belki evli çocuğu var.Ona bir şey söylemek lazım. Vatandaş şunu diyor hizmet sektörü kalkmış. Görevini yapıyorsun niye övünüyorsunuz ki diyor. Hizmet siyaseti kalkmıştır vatandaşa dokunabilme siyaseti başlamıştır. Dokunabildiğinde seni baş tacı yapıyor. Ben bunu gördüm. Dedim ki sevgili hemşerilerim, bundan önce ne olduysa oldu. Hata edenlerin adına mevcut il başkanı olarak Sizlerden özür diliyorum, sizi üzdük. Hakkınızı helal edin. Bu üzüntüyü kaldıracağız. Bize bir fırsat daha verin diyerek yola çıktık. Birebir siyaset.

Vatandaşı yeniden bize güvenmesi açısından önemli husussuları tespit ettim. Bütün ilçelerde de konuştum. Bir telefon numarası aldım WhatsApp ve SMS e açık bir hat. Herkes bize istek ve taleplerini sitemlerini paylaşacağı bir hat oldu. Bu vatandaşı rahatlatan bir durum oldu. Bu zor bir şey değil. Şu an yeni açılmasına rağmen 4 bini geçti mesajlar. Artık şunu diyebilecekler. Bir telefonla ulaşabileceğiz diyecekler.

Her Perşembe günü saat 10 da ucu açık bir şekilde halk günü yapacağım. AK Parti de olacağım. Kim gelmek istiyorsa o gün gelecek ve konuşacak. Randevu olayı yok. Sadece ben değil. Bütün il ve belde teşkilatları benimle olacak. Tek tek arayacağım. Halk günü yapmayan ilçe belde teşkilatı olamayacak. Herkes yapacak. Ben olmadığım gün benim vekilim katılacak ama her hafta olacak. Halka hesap vereceğiz.

Rize’de bugün rahmeti rahmana kavuşan bütün vefat edenlerin yakınlarını arıyorum. Geçen Pazar günü 53 kişiyi arayıp baş sağlığı diledim. Bunu ben sürekli olarak yapacağım. 53 le başladık bu 1000 lere çıkacak. Siyaset bu. Halka dokunamadığında hangi makamda olursa ol bir işe yaramaz.

Her partinin girişinde “halkı sevmeyen içeri girmesin” yazısı olacak. Halk buraya gelince zaten AK Partiye olan o eski inanç geri dönmeye başlayacak.

Birbiriyle zıtlaşma maalesef her yerde var. Bu zıtlaşma hangi teşkilatta varsa unvanı neyse önemli değil ama bu tavırda AK parti çatısı altında durmayacak. Seçilmişlere bir şey yapmam ama diğer türlü çok net tavır koyacağız” cümlesini kullandı..

 

” CUMHURBAŞKANIMIZI RİZE’DE GÜLDÜRMEMİZ LAZIM”

 

Böyle yapmadığın müddetçe bu halkı fabrika ayarlarına döndürmek mümkün olmaz. Bunu en kısa zamanda Rize’yi farklı noktalara döndüreceğime inanıyorum. Vatandaşıma güveniyorum.

Geçen Kendirli’ye gittim ve o kalabalığa hayran kaldım. Kendirli gibi muhafazakâr bir yerde bile seviliyor olmak çok onur verici bir duyguydu. Rize’nin ikinci Nihat Mete’si hoş geldin diye pankart asılmış. Çok duygulandım. Doğru bir şeyler yaptığımızı gösteriyor bu.

Ben vatandaşa hizmet etmek için döndüm. Allah rızası için,vatandaşa hizmet için ve Cumhurbaşkanımızı Rize de güldürmek için.

Vatandaşın en büyük derdi AK Parti kurulurken ki eşitliği maalesef şimdi bulamıyor. AK Parti kurulduğunda tabelasını halk asmıştı. Ak Parti ile vatandaş zemin kattaydı. Kol kola yürüyordu. Şimdi parti yükselince halkın sesini derdini duyamaz hale geldi. Halk, yetkiliye erişemez hala geldi. CHP’nin radikal vatandaşı aynı AK partide ki tabandaki vatandaş gibi çok kızmasına rağmen en kötü ihtimalle eve durup sandığa gitmemeyi tercih edebiliyor. Ak Parti de de kızıp sandığa gidemeyen vatandaş var. Küsenler var. 167 bin oyu görmüş ve bütün zamanların rekorunu kırmış AK Parti vardı. Ama maalesef 124 e indi bu. Biz 9 parti ile yarıştık. Seçim stratejisi değişti ve istediğimiz o başarı olmadı.

 

“İKNA EDİLMİŞ DEĞİL, İNANMIŞLARLA YOLA ÇIKACAĞIM”

İl Yönetimi oluşturulduktan sonra İlçelerin kongre hazırlıklarına başlayacağını belirten İl Başkanı Yılmaz Katmer ; “Vatandaşımız bizi gördü mü hemen kucaklaşıyoruz. Bu artık bir ekol oldu. Bu samimiyeti gösteriyor. Bu bir gelenek oldu artık. Tokalaşmak yok. Her şeyi vatandaşımla paylaşacağım. Ama şunu da yapacağım. Bir iş bekleyip torpil isteyeni de geçit vermeyeceğim. Sonra o kişi bizi eleştirdiğinde onu da deşifre edeceğim. Haksızlığa her ne olursa olsun karşı duracağım.

VIP arabası diye bir şey yok. Benim zamanımda doblo vardı onu kullanıyorduk. Ben kullanıyordum. Şimdi sağ olsun eski il başkanımızın Hikmet bey’in aldığı yeni araç var ve ben de o aracın önünde oturuyorum. Öyle siyah camlar arakasında bize uygun olmaz. Beni vatandaş görsün. VIP arabasının plakasını değerli olduğu için onu almak kaydıyla (53 AK 001) o arabayı satıp gençlik ve kadın kollarımıza hizmet olarak vereceğiz.

Ben bu süreçte bütün STK lara gittim. Niyetimi anlattım. Toplumsal mutabakat sağlıyoruz. Buna herkes el atsın. Sağ olsun bütün STK lar bize isim bildirdi. Onları değerlendirdik. İnanın ki Cumhuriyet tarihinde böyle bir liste yok. Bu liste İl başkanı Yönetim kurulu için. Her kesimden vatandaşın sevdiği kişiler var.

Siyasetin sermayesi insan. Niyet halis akıbet halis. İkna edilmişlerle değil inanmışlarla yola çıkacağım.

Vatandaş ben de kendini görebiliyor. Derdini anlatabiliyor. Vatandaşla aranda mesafe açık olunca bir iki üç… hatır gönül ama en son dedi ki artı yeter” ifadesini kullandı.

 

“RİZE’Yİ BU KADAR BERBAT GÖRMEDİM”

 

AK Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendi aralarında geçen konuşmayı tüm samimiyeti ile anlatarak şöyle devam etti ;

“Cumhurbaşkanım benim göbeğimle çok uğraştı. Bu göbeği görmeyeceğim zayıfla dedi. Dağlara köylere çık zayıfla de dedi. Ama dedim, her köye gidince kavurma yapıyor insanlar.. deyince güldü. Ben bu kadar Rize’ye geldim ve Rizeyi bu kadar berbat görmedim dedi. Herkes birbiri arkasından konuşuyor. Sevgi saygı kalkmış. Bunları düzelt dedi. Ben onun samimiyetine inanıyorum. Fedakârlık yapıp çalışanı aşağı çeken insanlar bize kesinlikle yaramaz. Buna izin vermeyeceğiz.

Vatandaşı seven vatandaşı anlayan bir yaklaşım olacak. İlçe kongreleri yapılacak. Tek tek sokaklara inip soracağım, muhtarlara soracağım. Kanaat önderlerine soracağız ve sonucu ortaya koyacağız. Hep istişare olacak. Bu olunca kesinlikle doğruyu buluyoruz. Benim adamım olsun anlayışı çok yanlış bir anlayış. Partiyi kurduğumuz dönemde ki anlayışı yeniden ortaya koyacağız. Vatandaş, 2001 ruhuna dönersek bize yeniden inanacak. Rize’de yeniden şahlanmanın hamlesini yaptık.

Vatandaşın hizmet ve ilgi noktasında yanında olacağız.

AK Parti yen bir başlangıçla 2001 ruhuyla vatandaşın yanında olmak için yola çıktı. Mutlaka ve mutlaka dargın olana vatandaşlarımız bizi anlayacak ve affedecek” cümlesini kullandı..

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi