enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Narin Güran toprağa verildi… İşte yaşanan tüm gelişmeler!

Narin Güran toprağa verildi… İşte yaşanan tüm gelişmeler!
REKLAM ALANI
09.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Diyarbakır Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde derede cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, soruşturmasında ilk itiraf geldi.

Narin’in cenazesinin bulunmasının ardından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında; annesi, babası, 2 ağabeyi, 3 amcası ve 2 Eylül’de tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu öğrenildi. Gözaltındaki 2 ağabeyden birinin daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan işlemlerde Narin Güran’a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan E.G. olduğu belirtildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Önce ilk itiraf geldi…

Aralarında aile üyelerinin bulunduğu 24 şüphelinin sorgusu devam ederken soruşturma kapsamında alınan ifadeler basına sızdı.

Narin’in katledilmesiyle ilgili ilk itiraf gözaltına alınan 24. isim olan bir zanlıdan geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan zanlı sorgusunda “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm” dedi.

Soruşturma ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

“Bilgilere göre köylü ifadesinde o gün bir başka vesile ile muhtarı aradığını sorununu dile getirdiğini söylemiş muhtar da ilgileniyorum demiş sonra aracı ile çıkmış bu esnada karşıdan muhtarın arabası ile geldiğini görmüş muhtar köylüye selektör yapmış köylü de durmuş araçtan inmişler muhtar köylüye, “Arabada battaniyeye sarılı bir şey var bunu yok etmem lazım demiş” köylü bir insan olduğunu anlamış önce çekindiğini söylüyor ifadesinde. Sonra muhtarın para teklif etmesi üzerine yardım etmiş muhtar çuval var mı demiş köylü de arabasından çuval çıkarıp getirmiş ve Narin’in battaniye sarılı cansız bedenini çuvala sokmuşlar o esnadan ayağının kırık olup olmadığı soruluyor ama köylü fark etmedim bilgim yok diyor.

Arama çalışmalarına da katılmışlar

Daha sonra muhtarın yanından ayrıldığını çuvaldaki Narin’in cansız bedenini köylü kendisinin dere kenarına götürüp sakladığını anlatmış. Tüm bunlar kaybolduğu gün yaşanıyor, ifade veren köylü sonra eve gittiğini, köy ahalisi Narin’i aramaya başlayınca da onlara katıldığını söylüyor. Yani bu köylü ile muhtar da arama çalışmalarına katılmış.

Narin’in ön otopsi raporuna ilişkin detaylar…

Narin’in kaval kemiğinden itibaren bacağında bir kopuk tespit edildi. Bu parça muhafaza altına alındı ve Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 91 ayrı doku örneği hem Diyarbakır hem İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemelerin ardından ortaya çıkacak. Maalesef 19 gün boyunca suda kaldığı öngörüldüğü için Narin’in vücudunda büyük bir deformasyon söz konusu. 15 gün içinde bir sonuca varılması bekleniyor. Diyarbakır’da yapılan ön incelemede ölüm sebebine ilişkin bir bilgi yok. Kesici-delici alet veya silah yaralanmasına da rastlanmadı. Narin’de iç kanama saptanmadı.

Narin Güran’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Ailenin komşu köyü olan Batı Karakoç mahalle camiinde düzenlen cenaze töreni sonrası Narin Güran defnedildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi