enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

“İzmir Caddesi’nde çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor”

“İzmir Caddesi’nde çalışmalar planlandığı gibi ilerliyor”
REKLAM ALANI
10.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yürütülen ve etap etap ilerleyen “İzmir Caddesi Büyük Dönüşüm Projesi”nde çalışmalar devam ediyor.

İzmir-2, planlandığı gibi 3 ayda tamamlanırken İzmir-1’de ise 2 aydır süren çalışmaların bu ay bitirilmesi bekleniyor. Altyapının da güçlendirildiği İzmir Caddesi’ndeki süreci Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç’a anlatan Ankara Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği Başkanı Yusuf Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:

“Ankara Kızılay İzmir Caddesi İş İnsanları Derneği olarak 5 yıldır faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanımız Halil İbrahim Yılmaz da bize destek oldu ve hazırladığımız projeyi Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a ilettik. Sayın başkan da olumlu yaklaştı ve projemiz hayata geçirildi. İzmir-2, İzmir-1 ve Kumrular olarak çalışmalar başladı. İzmir-2 tamamlandı. Gündüz esnaf mesaisini yapıyor, akşam da çalışmalar yürütülüyor. Konuyla ilgili bazı eleştiri yapanlar oldu ama İzmir-2 üç ayda tamamlandı. İzmir-1’de de çalışmalar 2 aydır sürüyor. Yeni bir toplantı daha yaptık ABB ekipleri ve yüklenici firma ile. Ay sonuna bir aksaklık olmaz ise çalışmalar tamamlanacak. İzmir Caddesi’ndeki ‘büyük dönüşüm projesi’ planlandığı gibi ilerliyor. Bu dönüşüm ile birlikte hem ticari hareketlilik sağlanacak hem kültürel etkinlikler olacak hem de tarihimize sahip çıkmış olacağız. Bölgemiz hak ettiği değeri görüyor. Bu projenin devamı olan Güvenpark’ta da çalışma sürüyor. Zafer Çarşısı ve Zafer Parkı ile de potansiyeli yeniden canlandıracağız.

Altyapı ile ilgili eksiklerimiz vardı. Esnafın beklentileri altyapının yenilenmesi ve güçlendirilmesiydi. Hepsi tamamlanıyor. Düşen yağmur miktarı da son yıllarda artınca sorunlar yaşanabiliyordu. Pasajlar, iş hanları ve mağazaları su basıyordu. Çalışmalar planlamaya göre ilerliyor ve yapılan işlerin cadde için önemli olduğu unutulmamalı.”

“Ankara Kent Konseyi Esnaf Meclisi birlik sağlayacak”

Ankara Kent Konseyi’nde (AKK) kurulum süreci devam eden ‘Esnaf Meclisi’ hakkında da bilgi veren Yusuf Yavuz, Başkent’teki 450 bine yakın esnafın birlik ve beraberlik içinde sorunlarını çözebileceğine inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş iş başına geldiği gün itibarıyla şunu ifade etmişti; ‘6 milyonluk şehri bir insan yönetemez.’ Kendisi Büyükşehir Belediyesi’ne de herkesi davet ederek bir yönetim şekli belirledi. Biz de Ankara Kent Konseyi’ndeki çalışmamızla Esnaf Meclisi’ni oluşturma kararı aldık. Ankara’da 240 bine yakın esnafımız var. Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) da 180 bine yakın üyemiz var. Toplam 450 bine yakın bir üye sayısından bahsediyoruz. Onların sıkıntılarını gidermek ve bir bütün olarak hareket edebilmek için AKK Esnaf Meclisi’nde çalışacağız. 100 Ankara markasını bir araya getirdik. Yıl sonuna kadar hedefimiz 200 Ankara markasını burada buluşturmak. Ankara Moda Fuarı’na da katılarak seslerini duyurduk. Burada her sektörden temsilcimiz olacak. Esnaf Meclis Başkanlığını oluşturduktan sonra her sektörün alt gruplarını da oluşturacağız.

“Tüm ilçelere ulaşacağız”

20 ilçede yapılanmaya gittik ve hepsinde de üyelerimiz var. Amacımız elbette 25 ilçeden üyelerimizi bir araya getirmek. Birlik ve beraberlik oluşturarak sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Kentte kendi markalarımızı oluşturmak istiyoruz. Çok ciddi markalarımız da var. Her alanda tanıtımlarını yapmamız lazım. Markaların ve ticaretin başkenti olması için Ankara’ya emek vereceğiz. İzmir Caddesi Projesi bittiği zaman da AKK Esnaf Meclisi olarak ‘moda ve kültür festivali’ düzenleyeceğiz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi