enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

“Kırım Tatar Türkleri’nin güvenliği dış politikamızın önceliğidir.”

“Kırım Tatar Türkleri’nin güvenliği dış politikamızın önceliğidir.”
REKLAM ALANI
11.09.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir.” ifadelerinde bulundu.

featured






ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım Platformu Zirvesi’ne video mesajı

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bu seneki zirve, Kırım Tatar halkının sürgününün 80. yıldönümüne denk geliyor. Ana vatanlarından zorla çıkarılan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın maruz kaldıkları trajedinin acısı 80 yıldır dinmemiş, yaraları kapanmamıştır. Türkiye’nin ilk günden beri karşı çıktığı ve tanımadığı Kırım’ın ilhakı, yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir. Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenliğinin ve esenliğinin temini de dış politikamızın öncelikleri arasında yer alıyor. Savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı temelinde, adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi samimi temennimizdir.”

 

Erdoğan: “Kırım Tatar Türkleri’nin güvenliği dış politikamızın önceliğidir.”


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi