enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
38,0243
ALTIN
2.831,41
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Beşiktaş’tan MHK’ye sert mesaj: “Basit bir şekilde adalet bekliyoruz!”

Beşiktaş’tan MHK’ye sert mesaj: “Basit bir şekilde adalet bekliyoruz!”
REKLAM ALANI
16.09.2024
0
A+
A-

Beşiktaş, Süper Lig’in başında yaşanan hakem kararlarına ilişkin, Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) yönelik sert bir açıklama yaptı. Siyah-beyazlı kulüp, ligin başından itibaren hakem kararlarında adaletsizlikler olduğunu öne sürerek, bu durumun Türk futboluna zarar verdiğini belirtti.

Beşiktaş’ın açıklamasında, hakemlerin faul, kart ve penaltı standartlarında yıllardır süregelen tutarsızlıkların bu sezon da devam ettiği ifade edildi. Kulüp, özellikle faul başına en çok sarı kart gören takım olmalarının tesadüf olmadığını vurgularken, rakiplerine yapılan kart uygulamalarındaki dengesizliğin dikkat çekici olduğunu belirtti. Beşiktaş, “Dünyanın neresinde bir takım 53 faule 1 sarı kart görür? Bu durumu UEFA ve FIFA seminerlerinde nasıl açıklayacaksınız?” sorusunu yöneltti.

Siyah-beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezonun hakem hatalarını unutmadıklarını ifade ederken, bu sezon da benzer tutumların sürdüğünü savundu. Özellikle Beşiktaş-Antalyaspor ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarında futbolcularına yapılan sert müdahalelere rağmen hakemlerin pozisyonları görmezden geldiğini iddia etti. Açıklamada, Rafa Silva’ya yapılan sert fauller örnek verilerek, bu pozisyonların hakemler tarafından görmezden gelindiği ve ancak VAR müdahalesiyle düzeltildiği vurgulandı.

Trabzonspor maçında Edin Vişça’nın Rafa Silva’ya yaptığı aşil tendonuna yönelik müdahalenin de sadece uyarıyla geçiştirildiği belirtilen açıklamada, hakemin pozisyonu görmesine rağmen gerekli kartı çıkarmadığına dikkat çekildi. Ayrıca, maçın kaptanı Ciro Immobile’ye yapılan faulün de göz ardı edildiği vurgulandı.

Beşiktaş, ligdeki maçlarında rakip tarafından yapılan faullerin olduğu videoyla yaptığı açıklamasını, “Rakiplerimizin kartlarla oyundan atılmasını istemiyoruz, hakem desteğine de asla ihtiyaç duymadık ve duymayacağız. Tek talebimiz adalettir. Adil davranın, korkmadan karar verin ve Türk futbolunu koruyun!” ifadeleriyle sonlandırdı.

Beşiktaş, MHK’ya çağrıda bulunarak, hakemlerin daha adil ve tutarlı kararlar vermesini talep etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi