enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Dervişoğlu’ndan HÜDA PAR’a “Terör sevici zihniyet” tepkisi

Dervişoğlu’ndan HÜDA PAR’a “Terör sevici zihniyet” tepkisi
REKLAM ALANI
17.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yapıcıoğlu’nun Türk milletinin değerlerine yönelik eleştirilerini ve Anayasa’nın ilk dört maddesine yönelik hedef almasını kınadı.

Dervişoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Aziz Milletim; Cumhuriyet’le, Türk’le, Türklükle ve Atatürk’le sorunlu terör sevici zihniyet, şimdi de Anayasamızın ilk 4 maddesini hedef aldı. İktidarda kalmak uğruna her türlü tavizi verirseniz olacağı budur. Malazgirt’te adamın elini kaldırırsanız o da gelir Ankara’da parmağını gözünüze sokar işte! Milletimizi ahmaklık ile itham etme konusuna gelince asıl ahmaklık; beni, İYİ Parti’yi ve büyük Türk milletini hesaba katmamaktır.”

Dervişoğlu, ayrıca, Anayasa değişikliği çağrılarını ve bunun altında yatan amaçları eleştirdi. Yeni bir anayasa yerine yeni bir iktidar gerektiğini belirterek, bu iktidarın parolasının “tek millet değil Türk milleti, tek devlet değil Türk devleti, tek vatan değil Türk vatanı ve tek bayrak değil Türk bayrağı” olacağını vurguladı.

Dervişoğlu’nun bu açıklamaları, HÜDA PAR’ın Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili eleştirilerine karşı yapılan sert bir yanıt olarak değerlendirildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi