enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Göle’de siyanürlü altın arama işine bakanlıktan yeni karar

Göle’de siyanürlü altın arama işine bakanlıktan yeni karar
REKLAM ALANI
18.09.2024
0
A+
A-

ARDAHAN-BHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göle’de açılacak siyanürlü altın arama madeni için Çevresel Etki Değerlendirmesi “ÇED Gereklidir” kararı verdi.

Ardahan kamuoyunun tepkilerine neden olan Altın-Bakır Madeni IV. Grup İşletmesi için başlatılan süreçte, proje dosyası 5 Aralık 2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunuldu. Proje dosyasında çevreye vereceği zararlar göz ardı edilmiş olması yerel halkın tepkisine sebep olmuştu.

Çevre Hukukçusu Avukat Cömert Uygar Erdem, Bakanlığın ÇED gerekli kararını olumlu bulduğunu belirterek, “Türkiye’nin birçok yerinde deneyimlediğimiz hikayeleri Göle’de de yaşamamak için mücadele ediyoruz. Aralık ayında öğrendiğimiz sürece tepkimizi her mecrada dile getirmeye çalıştık. Madenci şirket ÇED raporu hazırlamadan, hızlıca faaliyete geçmek istedi. Bu aşamada bunu engellemiş olmak başarıdır. Sürecin takipçisiyiz. Firmanın yeni eylemlerini, başvurularını izleyeceğiz” dedi.

Göle Doğa ve Kültürel Varlıkları Koruma Dernek Başkanı Ömer Turan ise yaptığı açıklamada; “ÇED gereklidir kararı verilmesi aynı zaman bizim verdiğimiz mücadelenin bir kazanımıdır, bu karar surecin tamamen bittiği anlamına gelmiyor. Şirket projeyi değiştirip tekrar başvuru yapabilir. Mücadelemiz Ruhsat alanı iptal edilinceye kadar her platformda devam edecektir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi