enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Açık
31°C

Beypazarı’nın Adaören mahallesinde cenaze yemekleri ve düğünlerde silah atılması yasaklandı

Beypazarı’nın Adaören mahallesinde cenaze yemekleri ve düğünlerde silah atılması yasaklandı
REKLAM ALANI
21.09.2024
0
A+
A-

Yaşar TONBAK / ANKARA-BHA

Beypazarı ilçesinin Adaören mahallesinde, cenaze yemekleri ve düğünlerde silah atılması muhtarlık tarafından alınan kararla yasaklandı.

Beypazarı Adaören Mahallesi muhtarı Yusuf Ok, Cenaze günü cenaze sahibinin yemek vermesini hoş karşılamadıklarını ve Yemek işini kaldırdıklarını söyledi.
Bununla da kalmayıp, düğünlerde silah atılmasını da yasakladıklarını anlatan Mahalle muhtarı Yusuf Ok, “Cenaze yemeklerinin kaldırılışını, Düğünlerde silah atılışını, bir pankartla köylüye, köy meydanına astığımız pankart yazısıyla duyurduk. Geçen hafta köyümüzde düğün vardı. Biz, bir evde sohbet ediyorduk. O arada silah sesleri geldi ve hemen düğün evinin önüne geldim ve düğünü durdurdum. Burada silah atamazsınız, meskûn mahal için silah atmak kanun gereği yasak dedik ve silah atışına müsaade etmedik ve etmeyeceğiz de” dedi.

Mahalle muhtarı Yusuf Ok, şunları kaydetti:

“Cenaze yemekleri de öyle, vatandaş cenazesiyle mi uğraşacak, gelenlere yemek vermekle mi uğraşacak. Köy girişi ve meydanına astığımız pankartımızda ‘Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür. Bundan dolayı da cenazelerimizde taziye yemeği kaldırılmıştır. Köylümüze duyurulur.’ ibaresini aynen yazdık.”

Silah atılması yasak:

Öte yandan Mahalle muhtarı Ok, düğünlerde silah atılmasını yasaklamalarının ardından da bunu duyurmak üzere yine köy meydanına üzerinde, “Lütfen Mutlu Gününüze Silah sıkmayın. Düğün ve eğlencelerde silah sesi değil, kaşık sesi ve zil sesi eğlendirir.” ibaresi yer aldı.

Mahalle muhtarı Yusuf Ok, köylerinde aldıkları bu radikal kararlarında diğer mahallelere örnek olması temennisinde bulundu.

Kaymakam, muhtarı tebrik etti

Kaymakam Vedat Yılmaz’da köy ziyaretinde bulunduğu sırada, pankartları okuması ve muhtardan bilgi almasının akabinde, “Muhtarımızı tebrik ediyorum. Bu kararında arkasında olacağız. Umarım bu güzel kararlar Beypazarı ilçesinde öncü olacaktır.” ifadesinde bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi