enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1589
EURO
38,1896
ALTIN
2.918,16
BIST
9.780,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

ABD’li Senatörden İsrail’e silah satışının durdurulması için tasarı

ABD’li Senatörden İsrail’e silah satışının durdurulması için tasarı
REKLAM ALANI
26.09.2024
0
A+
A-

ABD ve İsrail arasında 20 milyar dolarlık silah satışının onaylandığı açıklandı. ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail’e silah satışının durdurulması amacıyla Senato’ya bir tasarı sundu. Bu tasarının kasım ayında yapılacak Senato oturumunda oylanacağı belirtiliyor.

featured






ANKARA-BHA

ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail’e silah ihracatının durdurulması yönünde tasarı sundu ve bu konuda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “İsrail Başbakanı Netanyahu’nun radikal hükümetine daha fazla silah gönderilmesi kabul edilemez.” dedi.

ABD hukukuna aykırı

Sanders, İsrail’e silah ihracatının devam etmesinin 1961 tarihli Yabancı Destek Yasası ile Silah İhracat Kontrol Yasası’na aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, gönderilen silahların uluslararası hukuk ve ABD hukukuna karşı olduğunu kanıtlayan pek çok belgenin mevcut olduğunu belirtti.

Sanders, ABD’nin bu vahşetteki suç ortaklığına son vermesi gerektiğini vurgulayarak, ABD silahlarının Gazze’deki birçok sivilin ölümünden sorumlu olduğunu ifade etti. Senatör Sanders’ın tasarısı, kasım ayında toplanacak Senato’da oylanacak.

ABD’li Senatörden İsrail’e silah satışının durdurulması için tasarı


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi