enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
31°C
Adıyaman
31°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
27°C

Mersin polisinden umut tacirlerine darbe

Mersin polisinden umut tacirlerine darbe
REKLAM ALANI
26.09.2024
0
A+
A-

Derşah NAR / MERSİN-BHA

Uzun süredir yapılan istihbarat çalışmaları ve takip neticesinde gerçekleştirilen operasyonda, A.G., A.Y., M.E.K., D.K., A.S., S.A. ve İ.T. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

Ev ve araç aramalarında çarpıcı detaylar

Polis ekiplerinin şüphelilerin ev ve araçlarında yaptığı aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan 21 adet cep telefonu, çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin Türk Lirası nakit para, başkalarına ait çok sayıda banka kartı, 6 adet “açık hat” diye tabir edilen sim kart ve bir Glock marka ruhsatsız tabanca ile mühimmat ele geçirildi. Şüphelilerin dolandırıcılık faaliyetleri için kullandıkları dijital materyallere de el konuldu.

Sazan sarmalı ve şantaj yöntemiyle dolandırıcılık

El konulan dijital materyallerde yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilerin “sazan sarmalı” olarak bilinen dolandırıcılık yöntemi başta olmak üzere, kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtarak, cinsel içerikli şantajla dolandırıcılık, sahte polis kimliğiyle kendilerini polis olarak tanıtıp araç satışı esnasında müşteri süsü vererek dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Ayrıca, vatandaşlardan para karşılığı e-Devlet şifrelerini alarak sahte ilan koyma yöntemiyle dolandırıcılık ve “panel programı” adı verilen bir uygulama ile vatandaşların kişisel verilerini ele geçirerek dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda çok sayıda mağdura ulaşıldığı öğrenildi.

6 şüpheli tutuklandı, 1’i adli kontrolle serbest bırakıldı

Operasyon kapsamında yakalanan 7 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ve terörün hiçbir türüne de göz açtırmayacaklarını belirterek operasyonun devam edeceğini ifade etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi