enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1896
EURO
38,1082
ALTIN
2.928,10
BIST
9.783,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan “ikili devlet” vurgusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan “ikili devlet” vurgusu
REKLAM ALANI
27.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’nin Gazze Temas Grubu’nun Avrupa Birliği (AB) ve Norveç’le düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail’in Gazze’deki şiddet eylemlerine dikkat çekerek, bu “öldürme çılgınlığının” sona erme ihtimali olmadan sürdüğünü vurguladı. Ateşkes girişimlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından her seferinde engellendiğini belirten Fidan, İsrail’in saldırganlığını Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Lübnan’a kadar genişlettiğini ifade etti.

Fidan, “Netanyahu yüzünden bölgemiz alevler içinde” diyerek, uluslararası toplumun uzun süredir benimsediği kurallara dayalı düzenin bozulduğunu ve İsrail’in saldırganlığına karşı farkındalığın arttığını dile getirdi. İki devletli çözümün uygulanmasının aciliyetine değinen Fidan, İsrail’in iyi niyetini beklemenin mümkün olmadığını ve İsrail Parlamentosu’nun Filistin Devleti’ni ve iki devletli çözümü reddetme kararının açık olduğunu söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı ve BM Genel Kurulu’nun kararları doğrultusunda Filistin Devleti’nin BM’nin tam üyesi olması gerektiğini belirten Fidan, bu konuda bir veto engelinin kaldığını ifade etti. Türkiye’nin daha önce önerdiği, her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak bir garantörlük mekanizmasına da dikkat çeken Fidan, iki devletli çözümün geç olmadan hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi