enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1719
EURO
38,1278
ALTIN
2.916,25
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Kahta’da Ahilik Haftası Kutlandı.

Kahta’da ahilik haftası kutlamaları renkli renkli geçti

Kahta’da Ahilik Haftası Kutlandı.
REKLAM ALANI
27.09.2024
0
A+
A-

Kahta’da Ahilik Haftası, Eski Çarşı’da Kahta Kaymakamlığı, İlçe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Kahta’nın tarihi Eski Çarşıdında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda, Ahilik geleneğinin önemine vurgu yapıldı. Anadolu’da doğan Ahilik, esnaflık ve zanaatkârlıkta dürüstlük, dayanışma ve ahlaki değerleri temel alan bir sistem olarak toplumsal düzenin sağlanmasında önemli rol oynadı.

Bu kapsamda, geleneksel Meddah Gösterisi ve Şed Kuşanma Töreni gerçekleştirildi. Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllendirilirken, program sonunda Ahilik pilavı, şerbeti ve helvası vatandaşlara ikram edildi.

Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç , Adıyaman Ticaret Odası Başkanı Mehmet Torunoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü  Lütfü Başli, kurum müdürleri, esnaf ziyaretleri yaparak unutulmaya yüz tutmuş kalaycı, semerci ve keşger gibi geleneksel meslekleri yaşatmanın önemine dikkat çektiler.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi