enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2206
EURO
37,1910
ALTIN
2.992,32
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Yeni Anayasa, yasakçı değil özgürlükçü olacak

Yeni Anayasa, yasakçı değil özgürlükçü olacak
REKLAM ALANI
01.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarının ülkenin geleceği açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Konuşmasında, yeni anayasanın toplumu kutuplaştırmaktan ziyade uzlaştırıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, yasaklayıcı değil özgürlükçü olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, anayasanın farklılıkları öne çıkarmak yerine, ortak değerler üzerinden toplumu bir araya getirme ilkesini benimsemesi gerektiğini belirtti ve bu ilkelerin sarsılmaz olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin Türkiye’nin en zorlu dönemlerinde dahi çözüm üretebilme kabiliyetine sahip olduğunu hatırlatarak, yeni anayasa sürecinde tüm yapıcı görüşlere açık olduklarını dile getirdi. 1982 Anayasası’nın halkın beklenti ve ihtiyaçlarına artık cevap veremediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin büyük hedeflerine ulaşabilmesi için uzlaşmacı, özgürlükçü ve sivil bir anayasanın elzem olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ekonomi başlığına da değindi, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin olumlu seyrettiğini söyledi. Enflasyonun düşüşe geçtiğini, ihracatın rekor seviyelere ulaştığını vurguladı ve Merkez Bankası rezervlerinin Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. Turizm ve ihracattaki başarıların Türkiye’nin geleceği için önemli bir dayanak noktası olduğunu da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi