enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2416
EURO
37,2229
ALTIN
2.989,87
BIST
8.861,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Halil Bakırcı’nın İsrail Büyükelçisine tepkisiyle hatırlanan Rize’de ‘açılış’ krizi

Halil Bakırcı’nın İsrail Büyükelçisine tepkisiyle hatırlanan Rize’de ‘açılış’ krizi
REKLAM ALANI
07.10.2024
0
A+
A-

“İsrailli Büyükelçiye haddini bildiren Belediye Başkanı ile gündem olan Rize’de ‘açılış’ tartışması

RİZE / BHA

Rize’de ABD’li hazır yemek zinciri Burger King şubesinin açılış töreni bazı eleştirileri de beraberinde getirdi. Açılış sırasında işletmeyi protesto eden bir kişinin saldırıya uğraması sonrası alevlenen tartışmalar Türkiye gündemine taşındı. Burger King firmasının şubesinin açılışına katılanlara yönelik eleştiriler süren Rize, aslında İsrail’e yönelik en sert tepkileri gösteren kent olarak hafızalara kazınmış.

NE YAŞANMIŞTI?

2009 yılında İsrail’in Türkiye Büyükelçisi Gaby Levy dönemin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret etti.

“Gazze’ye yönelik saldırıları, roketlerle tahrik ve saldırı altında olduğumuz için kendimizi savunmaya çalışıyoruz” diyerek meşrulaştırmaya çalışan İsrail Büyükelçisi Gaby Levy’e Bakırcı, “Rize halkı da kendini savunurdu ama çocukları katlederek değil” diyerek haddini bildirmişti.

Bakırcı İsrailli Büyükelçi’ye karşı şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ancak İsrail’in bu yayılmacı ve işgalci politikası var olduğu sürece, Türk halkının İsrail’e bakışı çok değişmez. İsrail’in dünyaya ve komşularına bakışını değiştirmesi gerekeceği kanaatindeyim. Yerel yönetici olarak İsrail’in Gazze’ye yönelik tutumlarından dolayı buradaki gezginlerin başına istemediğimiz bir hadise gelmesinden endişe duyuyoruz ve bu konuda azami özen gösteriyoruz”

Bu sözleri tercümanın aktarmasından sonra Büyükelçi Gaby Levy bir süre sessiz kaldı. Ardından basına kapatılan görüşme 5 dakika sonra sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi