enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
21°C

“Bu paylaşımı her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz?”

“Bu paylaşımı her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz?”
REKLAM ALANI
08.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Google’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün arama sonuçlarındaki “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” ifadesini kaldırmasına sert bir dille tepki gösterdi. Daha önce Atatürk’ün arama sonuçlarında “Eski Cumhurbaşkanı” ifadesinin yer alması, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırmış ve sosyal medyada birçok kişi Google’a düzeltme çağrısında bulunmuştu. Bu süreçte Yavaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Değerli liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ünvanının, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu’ olarak güncellenmesi gerektiğini” ifade etmişti.

Google, bu çağrıların ardından Atatürk’ün ünvanını doğru bir şekilde güncelleyerek hatasını telafi etmişti. Ancak, bu ibarenin son dönemde tekrar kaldırılması sonrası Mansur Yavaş yeni bir paylaşım yaparak tepkisini gündeme getirdi.

Mansur Yavaş, altı ay önceki paylaşımını alıntılayarak, “Bu paylaşımı her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlama vakti geldi…” şeklinde bir mesaj paylaştı. Başkan Yavaş, Atatürk’ün mirasının doğru bir biçimde onurlandırılmasının önemine dikkat çekerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi