enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2435
EURO
37,2336
ALTIN
2.989,17
BIST
8.864,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı
REKLAM ALANI
15.10.2024
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzenlemesine göre, kamu kurumları tarafından bildirilen ve Türkiye’ye ekonomik, sosyo-kültürel, teknolojik ve eğitim alanlarında katkı sağlayabilecek yabancıların çalışma izni muafiyeti süresi altı aydan üç yıla uzatıldı.

featured






ANKARA-BHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği”nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET SÜRELERİ GÜNCELLENDİ

Bu yönetmelik değişikliğiyle, Türkiye’ye önemli katkılar sağlayabilecek yabancılar için ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen çalışma izni muafiyeti süreleri altı aya kadar uzatılacak.

BAŞVURU KISITLAMALARI DÜZENLENDİ

Değişiklikle birlikte, 48. maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamındaki çalışma izni muafiyetine sahip yabancı işçiler için, muafiyet süresi sona erdikten sonra en az altı aylık bir bekleme süresi getirildi. Diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise bu süre on iki ay olarak belirlendi. Böylece aynı yabancı işçinin, aynı muafiyet kapsamındaki sürekli başvuru yapmasının önüne geçilmiş oldu.

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi