enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2474
EURO
37,2441
ALTIN
2.990,52
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Yargıtay, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu sanıkların beraat kararlarını onadı

Yargıtay, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu sanıkların beraat kararlarını onadı
REKLAM ALANI
15.10.2024
0
A+
A-

90’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin davada aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dönemin Emniyet Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin ve eski MİT yöneticisi Korkut Eken’in de bulunduğu sanıkların beraat kararları Yargıtay tarafından onaylandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarının gerekçesini inandırıcı ve kesin delil bulunmaması olarak açıkladı.

featured






ANKARA-BHA

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, oybirliğiyle aldığı kararında, yargılama sürecinin usul ve yasaya uygun yürütüldüğünü belirtti. Sanıklar aleyhine ileri sürülen iddiaların delillerle desteklenemediği, dosyada bulunan belgelerin ise yeterli ve kesin delil niteliği taşımadığı ifade edildi. Mahkemenin yargılama sürecinde sunduğu raporların yeterli olduğu ve sanıkların suçları işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararlarının yerinde olduğu sonucuna varıldı.

Kararda, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında toplanan delillerin yeterli olduğu, ancak duyuma dayalı, soyut ve çelişkili beyanların delil olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi. Yargıtay, sanıkların üzerine atılı suçlar için beraat kararlarının hukuka uygun olduğu kanaatine vararak, temyiz başvurularını reddetti ve beraat kararlarını onadı.

Yargıtay, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de aralarında bulunduğu sanıkların beraat kararlarını onadı


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi