enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2188
EURO
37,2252
ALTIN
2.986,66
BIST
8.944,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Muhtarlar Günü ne zaman kutlanıyor?

Muhtarlar Günü ne zaman kutlanıyor?
REKLAM ALANI
18.10.2024
0
A+
A-

Türkiye’de her yıl 19 Ekim tarihinde Muhtarlar Günü kutlanıyor.

Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan muhtarlar için, yılda bir gün Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor.

MUHTARLAR GÜNÜ NE ZAMAN?

2015 yılında Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanarak 19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” ilan edilmiştir.

Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.”

“Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

Muhtarlar Günü Mesajları

“Muhtarlarımız, mahallerimizin birer lideri ve temsilcisi olarak bizler için büyük bir önem taşır. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü kutlu olsun, nice güzel hizmetlere imza atmanız dileğiyle.”

“Muhtarlar, mahallemizin sesi, halkın temsilcisidir. Gösterdikleri özveri ve hizmetleriyle gurur duyuyoruz. Muhtarlar Günü’nü yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

“Muhtarlar, mahallenin nabzını tutan, her zaman çözüm arayan gönüllü hizmetkarlardır. Tüm muhtarlarımızın bu anlamlı günü kutlu olsun.”

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi