enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C

“Sivas Divriği’de öğretmen açığı had safhada”

“Sivas Divriği’de öğretmen açığı had safhada”
REKLAM ALANI
18.10.2024
0
A+
A-

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Gündüz, Divriği İlçemizde eğitim yönünde öğretmen açığımızın bir an evvel tamamlanmasınız istiyoruz. İlçede öğretmen açığından dolayı aileler çocuklarının geleceğinden endişe duymakta.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Genel Meclis Üyesi Ali Ekber Gündüz, Sivas’ın Divriği İlçesinde çeşitli branşlarda acil öğretmen ihtiyacının olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Genel Meclis Üyesi Ali Ekber Gündüz, Sivas’ın Divriği İlçesinde eğitim alanında öğretmen eksiğinden dolayı öğrenci velileri arasında huzursuzluk yaşandığını, öğrencilerin ders konusunda başarı elde etmeleri için ilçedeki öğretmen açığının bir an giderilmesi yönünde yetkili mercilerin duruma bir çözüm bulmalarını isteyerek yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“Öğrencilerimizin özellikle branş alanında yeterli öğretmen kadrosu olmadığından dolayı derslerin boş geçmemesi için ücretli öğretmenler ile dersler doldurulmaya çalışılıyor. Bu durum öğrenci velileri arasında huzursuzluk ve kaygı yaratmaktadır. Okul Aile Birliği ve Veliler heyetler halinde İlçe Kaymakamımızı ve ve Belediye Başkanımızı ziyaret ederek konu hakkında destek istediler. Belediye Başkanımız ile yapılan görüşmelerinde, Divriği Belediye Başkanımız Sayın Cihan Deniz Akbaş, konuyu yetkili birimlere taşıyacağını belirtti. İl Genel Meclis Üyesi olarak ben, Divriği Belediye Başkanımız Cihan Deniz Akbaş, Belediye Başkan Yardımcımız Hüsamettin Kırkayak ile birlikte Ankara ve İstanbul temaslarında konuyu CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Sivas Milletvekilimiz Sayın Ulaş Karasu’ya, yine aynı zamanda geçmiş dönemde Milli Eğitim Bakanı olan hemşehrimiz Sayın İsmet Yılmaz’a ve yetkili birimlere konu hakkında hep birlikte bilgi verdik. Ayrıca Ekim ayı Sivas İl Genel Meclis toplantısında, meclis üyesi olarak İlçemizin eğitimde yaşadığı sıkıntıyı Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sayın Mehmet Şarkışla’ya yazılı ve sözlü olarak konuyu gündeme getirdim. İl Genel Meclis Üyesi olarak Divriği İlçemizin acil 16 branş öğretmenine ihtiyaç olduğunu, ilçemizin %50 doluluk olduğunu, %50 ise öğretmen açığı olduğunu bildiririm. İlçemizde eksik olan 1 Fizik, 1 Kimya, 4 İngilizce, 2 Matematik, 4 Elektrik ve 15 Özel Eğitim Öğretmenlerinin ilçemizde görevlendirilmesi hususunda yetkili birimlerin bir an evvel gerekli adımları atmasını isteriz.” şeklinde ifade etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi