enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2762
EURO
37,2523
ALTIN
3.008,43
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
17°C
Adıyaman
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
22°C

Büyük Aile Hekimliği Mitingi Ankara’da gerçekleşti

Büyük Aile Hekimliği Mitingi Ankara’da gerçekleşti
REKLAM ALANI
21.10.2024
0
A+
A-

Şevket GÖLÜK / ANKARA-BHA 

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, (AHEF) Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na ve Sağlıkta şiddete tepki amacıyla Ankara’da miting düzenledi. Siyasetçilerin de bulunduğu mitinge katılan doktorlar “Mustafa Kemal’in doktorlarıyız” sloganı attı. AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, “Bizlere dayatılmak istenen zulüm yönetmeliğine, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına ve karşılaştığımız tüm adaletsizliklere dur demek için bir araya geldik” dedi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Taslağı’na ve sağlıkta Şiddete tepki amacıyla Ankara, Altınpark’ta miting düzenledi. Mitingde konuşan AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir şunları söyledi:

“Bugün burada, bizlere dayatılmak istenen zulüm yönetmeliğine, sağlıkta şiddete, mobbinge, hak kayıplarına ve karşılaştığımız tüm adaletsizliklere dur demek için bir araya geldik. Bu meydanda toplanmamızın sebebi yalnızca mesleki haklarımızı savunmak değil, aynı zamanda sağlık sistemimizin onurunu korumak ve halkımızın hak ettiği nitelikli sağlık hizmetine kavuşmasını sağlamaktır. Her geçen gün, iş yükümüz daha da ağırlaşıyor. Aile Sağlığı Merkezlerimizde insan üstü bir tempoyla çalışıyor, angaryalarla ve hukuksuzluklarla mücadele ediyoruz. Bizler, halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek için Bakanlık desteği olmadan elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz.

Mitinge katılanlar arasından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu kürsüde konuşma yaptı.

Mitingde sonunda doktorların bir kısmı üzerinde “Aile hekimlerine-El Fatiha” yazan tabutu taşıyıp, sembolik bir cenaze töreniyle Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi