enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2682
EURO
37,1568
ALTIN
3.003,62
BIST
8.672,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
18°C
Adıyaman
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
22°C

Efkan Ala’dan yeni çözüm süreci açıklaması: Normalleşmeyi artıralım istiyoruz

Efkan Ala’dan yeni çözüm süreci açıklaması: Normalleşmeyi artıralım istiyoruz
REKLAM ALANI
21.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, katıldığı bir televizyon programında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasının ardından gündeme gelen yeni çözüm süreci tartışmalarını değerlendirdi. Ala, Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, “Birçok mesafe aldık. Şimdi ne yapıyoruz? Diyoruz ki daha fazla el birliği, daha fazla siyasi diyalog, daha fazla siyaset güçlensin. Normalleşmeyi artıralım diyoruz” dedi.

Ala, “Beklentiniz ne? Mesela DEM Parti’nin PKK’yla arasına mesafe, PKK’yla ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna da “Koysun tabii. Düşünmeye lüzum yok ki. Eskiden ne diyordu? Arkamızda, arkalarında PKK vardı. İlişkiler kesilecek. Olduğu zaman da diyalog kurulamaz” yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha aday olacağına dair iddiaları değerlendiren Ala, bu tür tartışmaları gereksiz bulduğunu ifade etti. Anayasa değişikliğinin kendileri tarafından yapıldığını hatırlatan Ala, “Biz o kadar hesap içerisinde olsaydık o zaman yapmazdık bu anayasa değişikliğini. Bunun yanında, Türkiye’yi yeni yüzyılda, Türkiye yüzyılında bir üst lige taşınması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti içinde anayasayla ilgili farklı bakış açılarına da vurgu yapan Ala, bunun olumlu bir durum olduğunu belirtti. “Bütün millet istediğini söylesin diyoruz da biz kendi aramızda mı istediğimizi söylemeyeceğiz yani?” dedi.

Çözüm sürecinin yeniden başlayıp başlamadığı yönündeki sorulara ise Ala, Türkiye’nin etrafında olup biten olayları göz önünde bulundurarak, “Türkiye, istikrarsız bir çerçevede… Biz birçok mesafe aldık. Şimdi ne yapıyoruz? Daha fazla el birliği, daha fazla siyasi diyalog, daha fazla siyaset güçlensin” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi