enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2339
EURO
37,0644
ALTIN
3.013,66
BIST
8.855,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
20°C
Adıyaman
20°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
21°C

Türkiye ve Nijer arasında madencilik anlaşması

Türkiye ve Nijer arasında madencilik anlaşması
REKLAM ALANI
22.10.2024
0
A+
A-

İstanbul – BHA

Mutabakat Zaptı İmzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul’da Nijer Maden Bakanı Abarchi Ousmane ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından “Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nijer Cumhuriyeti Maden Bakanlığı Arasında Madencilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.

İş Birliği Teşvik Edilecek

İmzalanan mutabakat zaptı ile bilgi alışverişi, resmi düzeyde görüşmeler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar arasında istişare ve karşılıklı çıkar ve kapasite geliştirme projelerinde iş birliği teşvik edilecek. Ayrıca, her iki ülkenin madencilik sektörleri aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek iş birliği faaliyetleri yürütülecek.

Görüşmeler Yapılacak

Türk kamu ve özel sektör şirketlerinin Nijer madencilik sektöründe faaliyet göstermesi teşvik edilecek, belli bölgelerde maden kaynaklarının aranması ve işletilmesi ile ilgili görüşmeler yapılacak ve bilgi alışverişinde bulunulacak.

İki Ülkenin Kalkınmasını Destekleyecek

Anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bayraktar, “Atılan imzalarla madencilik alanında hali hazırda devam eden iş birliğimizin daha ileri boyutlara taşınacağına inanıyorum. İki ülkenin kalkınmasını destekleyecek bu anlaşmanın ülkelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Temmuz’da Nijer’e Gitmişti

Bakan Bayraktar, temmuz ayında Nijer’in başkenti Niamey’de temaslarda bulunmuştu. Maden Bakanı Ousmane, Petrol Bakanı Mahaman Moustapha Barké ve Enerji Bakanı Amadou Haoua ile bir toplantılar yapan Bayraktar, daha sonra “Petrol ve Doğal Gaz Alanında İş Birliğine İlişkin Niyet Beyanı”nı imzalamıştı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi