enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2930
EURO
36,9836
ALTIN
3.018,04
BIST
8.735,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
21°C
Adıyaman
21°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Açık
20°C

“Kürt sorunu tüm Türkiye’nin sorunudur”

“Kürt sorunu tüm Türkiye’nin sorunudur”
REKLAM ALANI
23.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki parti grup toplantısında çözüm sürecine yönelik yaptığı açıklamada teröristbaşı Öcalan’a çağrıda bulunarak, “Teröristbaşı Meclis’e gelsin, DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin bu açıklamasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den yanıt geldi.

Özel, Diyarbakır’da kadın sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediği kahvaltı toplantısında yaptığı konuşmada, “Kürtlerin sorunu, masaya 86 milyonun oturmasıyla ve demokratik siyaset hakkının tanınmasıyla çözülebilecektir” dedi.

Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Meseleye şuradan bakıyoruz. Sayın Bahçeli’nin söylediği söz bir kişiye af ve ona verilecek bir kürsü, lağvolacak bir örgüt her şey tamamdır ise hiçbir şey tamam değildir. CHP, barışa giden, annelerin gözyaşı dökmesini ve şehit gelmesini engellemek, terör örgütünün ortadan kalkması için söylenecek her sözü anlamlı bulur.

CHP barışa giden bu sürecin tamamlanması için, terör örgütünün ortadan kalması için atılacak her adımı önemsiyor ve engel olmayacak, kimin sözü varsa da söylesin. Şu söz söylenmesin, Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, bir sorun vardır onu da birisi konuşunca bitecektir. Böyle Türkiye’deki Kürtlerin sorununu yok sayıyorsunuz. Kürtlerin sorunu olup olmadığına devlet değil Kürtler karar verir. Kürtlerin sorunları, ‘Kürtler sorun yoktur’ diyene kadar vardır ve çözülmesi gerekir. Biz de bununla ilgili elimizden gelen her katkıyı ifade etmeye devam edeceğiz.

‘DEMOKRATİK SİYASET HAKKI’ 

Türkiye’deki her vatandaşımızın istediği dili konuştuğu ve siyaset yapma hakkına saygı duyacağız. Terör sorunu ve Kürtlerin sorunu birlikte çözülmediği müddetçe ikisi birbirini doğurmaya devam edecektir. Diyarbakır’daki umudu görüyoruz ama bir başarısızlık daha geçen seferki yaşananlardan daha fazla acıyı yaşatabilir. Çok dikkatli olmak zorundayız. Kürtlerin sorunu masaya 86 milyonun oturmasıyla ve demokratik siyaset hakkının tanınmasıyla çözülebilecektir. Kürtlerin sorunlarını görmezden gelenlerin Erdoğan’ın sorunlarını gidermek için adım attıklarına yönelik algıları düzeltmek gerekir.

Terörün varlığı tüm Türkiye’nin sorunudur ama Kürtlerin sorunları da sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye’nin sorunudur. Bu iki sorun eş zamanlı çözülmedikten sonra sorun doğurmaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi