enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2713
EURO
36,9938
ALTIN
2.992,58
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
21°C
Adıyaman
21°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Açık
20°C

NATO ve BM’den TUSAŞ’taki terör saldırısına kınama

NATO ve BM’den TUSAŞ’taki terör saldırısına kınama
REKLAM ALANI
23.10.2024
0
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınadı.

featured






ANKARA-BHA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısını kınadı. Rutte, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Ankara’dan gelen ölü ve yaralı haberleri son derece endişe verici. NATO, müttefikimiz Türkiye’nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Rutte, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını ve telefon görüşmesinde, NATO’nun Türkiye’ye olan desteğini aktardığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de saldırıya yönelik tepkisini dile getirdi. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Guterres’in sivillere yönelik bu saldırıyı kınadığını ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunduğunu bildirdi. Haq, Genel Sekreter’in yaralılara acil şifalar dilediğini de sözlerine ekledi.

NATO ve BM’den TUSAŞ’taki terör saldırısına kınama


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi