enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,3743
EURO
36,4897
ALTIN
2.999,93
BIST
10.075,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
9°C
Adıyaman
9°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C

Yağmur hırsızlığı başladı! – Birlik Haber Ajansı

Yağmur hırsızlığı başladı! – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
31.12.2024
0
A+
A-

RABİA ŞAHİN / ANKARA-BHA

Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar’ın hazırlayıp sunduğu ve Çay TV’den canlı olarak yayınlanan “Başkentten Karedeniz Gündemi” 2024’ün son programını yaptı.

Karadeniz’deki çevresel sorunların temel nedenleri, kaçak yapılaşmanın doğaya verdiği zarar, Çaykur işçilerinin sorunları ve 2024 yılının önemli olaylarının değerlendirildiği programın konukları gazeteciler Ömer Şan ile Orhan Kemal Erkılıç oldu.

Karadeniz bölgesinde çevreye yönelik müdahalelerin etkilerine dikkat çeken Gazeteci Ömer Şan, iklim değişikliği ve insan kaynaklı doğa tahribatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Su döngüsü ve doğaya yapılan müdahaleler konusundaki uyarılarıyla dikkat çeken Şan, küresel ölçekte yaşanan sorunların altını çizdi.

İklim değişikliğini değerlendiren Ömer Şan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

‘’Bir su döngüsü var. Siz bu suları hapsederseniz, yok ederseniz, tünellere sokarsanız bu döngünün önünü kesmiş olursunuz. Dolayısıyla müdahaleyi siz başlatmış oluyorsunuz. Burada doğal afet değil; siyasi afet yaşatmış oluyorsunuz.

İklim değişikliğini önlemek için önlemler almamız lazım. Doğaya direkt müdahaleyi konuşturmamız lazım.

Ankara’da yağması gereken yağmur Yemen’de yağıyor, Çin’de yağmur ormanlarında yağması gereken yağmur başka yerde yağıyor. Önceden yağmur için belli ritüeller yapılırdı, şimdi ise yağmur bombası atılarak Ankara’nın karı, Çin’in yağmuru çalınıyor. Oysa doğa, sistem yukarıdan aşağı başladığı zaman ne kadar yağması gerekiyorsa o yine yağıyor. Beklenen bölgelerde yağmur yağmadığı zaman bu sistemin sorgulanması gerekiyor.’’

Şan, doğa olaylarının doğal bir süreçle ilerlemesi gerektiğini vurgularken, insan eliyle yapılan müdahalelerin ekolojik dengeyi daha da bozduğunu belirtti. Bu tür uygulamaların iklim krizini derinleştirdiğini ifade eden Şan, çözüm için sürdürülebilir politikalara ve doğaya saygılı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi