KARS–BHA
Çalkın’ın mesajı şöyle:
“Aziz Vatanımız için ürettiğimiz her eserde, al bayrağın gölgesinde şehitlerimizin izi var.
Bu cennet toprakları “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz.” düsturuyla bizlere vatan yapan; Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da, Dumlupınar’da, 15 Temmuz’da bağımsızlık mücadelesi veren aziz milletimiz; onurumuzu, bağımsızlığımızı tehdit eden, birlik ve bütünlüğümüze kasteden her türlü kalkışmanın karşısında olmuştur.
Asırlardır süren mücadelemizde yurdumuzu canı pahasına koruyan, mukaddes topraklarımız ve al bayrağımız uğruna canını seve seve feda eden, vatan ve millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuz hiçbir zaman ödenmez. Bugün bizlere düşen ecdadımızın kahramanlıklarıyla bize emanet ettiği vatanımızı canımız pahasına korumak, yaşatmak ve yüceltmektir. Bu yüce millet var oldukça kahramanlık destanları yazılmaya devam edecektir.
Yurdumuzu kanları, canları pahasına koruyan; onurumuzu, bağımsızlığımızı tehdit eden, birlik ve bütünlüğümüze kasteden her türlü kalkışmaya karşı çıkıp bu uğurda canını feda eden tüm Şehitlerimize minnet borcumuz ömür boyu ödenmez.
14-20 Nisan Şehitler Haftası’nda, hürriyet ve istiklal uğruna canlarını feda eden, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, dua ve saygıyla anıyorum.
Ruhları şad olsun.”