TOBB-ETÜ Üniversitesi’nin “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı İlk Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yönelik hazırlamış olduğu GARAJ-YAP (Yenilikçi Anadolu Projesi) tanıtım toplantısı ATSO’da düzenlendi.
ATSO Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Doç. Dr. Nazif Çalış, KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Muhammed Şükrü Mısır, TOBB Adıyaman Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdulgani Bereket, İpekyolu Kalkınma Ajansı Proje Koordinatörü Yavuz Turan ve girişimciler katıldı.
TOBB ETÜ Üniversitesi Girişimcilik Eğitimi Uzmanı Şevket Kürkçüoğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada; “Bu yıl TÜBİTAK ilk defa devlet desteklerinin daha doğru şekilde dağıtılması için kuluçka merkezleri ile ortaklık yapma yönünde bir adım atarak 1512 Bireysel Genç Girişim desteği başvurularını kuluçka merkezleri üzerinden alacaktır. TÜBİTAK’ın bu program kapsamında uygulayıcı kuruluş olarak projesini kabul ettiği; TOBB ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi olan BİGG-GARAJ-YAP programı ile teknoloji konusunda özgün fikri olan, proje geliştirmek için bilgi ve becerisi olan ancak yeterince destek ve kaynak bulamayan girişimcilerin teknoloji girişimciliğine Anadolu’dan başlayabilmelerini sağlamaktır. TÜBİTAK 1601 Programı kapsamında, 3 sene için 1 Milyon TL hibe ile gerçekleştirilecek GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesinin, Anadolu’da teknoloji ile ilgilenen üniversite mezunu girişimciler için bir başlangıç noktası olması hedeflenmektedir. Program kapsamında Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Ankara, Samsun, Ordu, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır toplam 14 ilde, 300 girişimci adayına bilgilendirme, eğitim, mentorluk, online eğitim, online mentorluk hizmetleri ve çalışma alanı sunulacaktır. Bu kapsamda Adıyaman’da bulunmaktayız. Bu proje ile bireysel girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için iş fikrinden pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmıştır”