“Nörofizyolojik Monitörleme” İle Omurga Ameliyatlarında Felç Riski En Aza İndiriliyor…
– Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Kullanılan “Nörofizyolojik Monitörleme” ile Omurga Ameliyatlarında Yüksek Güvenlik ve Yüksek Başarı
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Ada’da nörofizyolojik monitörleme ile ameliyat yapılan tek hastane olma özelliği ile omurga ameliyatlarında felç riskini en az indiriyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bilgisayar destekli sinir izleme programı (nörofizyolojik monitörleme) ile ameliyatlarda sinir dokusunun hasar görme riski en aza indirilirken, ameliyatlarda yüksek güvenlik ve başarı elde ediliyor.
Nörofizyolojikmonitörleme Sistemi İle Sinir Hasarı Oluşmadan Önlenebiliyor…
Nörofizyolojik monitörleme sistemi, ameliyat esnasında sinir hasarı oluşmadan müdahale imkanı sunduğu için, özellikle riskli ameliyatlarda cerrahın ve nöroloji uzmanının en büyük yardımcısı oluyor. Sistem, ameliyat öncesinde hastanın vücudunda birkaç noktaya yerleştirilen elektrotlarla hastanın sinir sistemi dalgaları kayıt altına alınması ve ameliyat esnasında eğer sinir dokusu tehlike altına girerse veya baskı riski oluşursa bu durum bilgisayar tarafından tespit edilebilmesi şeklinde çalışıyor. Ameliyat esnasında bilgisayar başında bulunan nöroloji uzmanı tarafından cerrahlara anında bildirilebilmesi ile ameliyatlar daha başarılı sonuçlanıyor. Zamanında yönlendirme ve müdahale imkanı sunan nörofizyolojik monitörleme sistemi sayesinde, sinir hasarı, oluşmadan önlenebiliyor.
Doç. Dr. Doğa Gürkanlar: “Nörofizyolojik Monitörleme Cerraha Son Derece Büyük Bir Rahatlık Sağlıyor”…
Konu ile ilgili açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Doç. Dr. Doğa Gürkanlar ve Doç. Dr. Ferhat Harman, gerçekleştirdikleri omurga ameliyatlarında kullanılan Nörofizyolojik monitörleme ve mikrocerrahi yöntem sayesinde hastaların son derece güvenli ve başarılı bir şekilde ameliyat edildiğini belirttiler. Doç. Dr. Doğa Gürkanlar, “Günümüzde artık hayat daha dinamik. Trafik kazaları, eğlence sporları gibi bir çok modern yaşam durumu omurga yaralanmaları riskini de beraberinde getiriyor. Bu tip kazaların genç ve üretken çağdaki insanlarda daha sıklıkla görülmesi de hem bireysel hem de toplumsal açıdan çok önemli. Bu tip yaralanmalar sonrasındaki müdahalelere son derece titiz yaklaşılmalıdır. Nörofizyolojik monitörleme omurga cerrahisi yanı sıra, boyun kırıkları, skolyoz, omurilik tümörü, beyin tümörü ve sinir sisteminin konjenital bozukluklarının ameliyatlarında kullanılmaktadır. Bu tip vakalarda ameliyat sırasında kullanılan nörofizyolojik monitörleme cerraha çok büyük bir rahatlık sağlıyor. Daha önce mümkün olmayan bir şekilde, şimdi sinirlerin tehlike altında olduğunu bilebiliyoruz. Bu da hem müdahale şansı sunduğu hem de yönlendirme yaptığı için ameliyatların daha başarılı geçmesini sağlıyor. Hasta açısından da, ameliyatların daha güvenli olacağını bilmek tabi ki büyük bir avantaj” dedi.