enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1508
EURO
38,0528
ALTIN
2.911,16
BIST
9.891,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
31°C
Adıyaman
31°C
Açık
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
31°C

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars’taki sağlık hizmetlerini tek tek sıraladı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars’taki sağlık hizmetlerini tek tek sıraladı
REKLAM ALANI
25.09.2024
0
A+
A-

KARS-BHA

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Kars’taki sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Çalkın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz AK Parti olarak sağlık alanında ülkemizin büyük zorluklar yaşadığı dönemleri iyi biliyoruz. İnsanların hastane kuyruklarında, ilaç kuyruklarında ömür tükettiklerine şahit olduk. Bu çileler bitsin, insanımız nefes alsın, rahatlasın düşüncesiyle sağlık alanında dev adımlar atarak sağlıkta hizmet kalitemizi daha da artırdık.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, devasa sağlık kompleksleri kurarak, insanımızı yaşatma, onun sağlığını önemseme noktasında nice tabuları bir bir yıktık.

Bizim amacımız sağlığı büyük bir hizmet sektörü haline getirmek, ülkemizin sağlık alt yapısını büyüterek bundan tüm vatandaşlarımızın eşit olarak yararlanmasını sağlamaktır. Bu nedenle kimsenin kimliğine, diline, dinine bakılmadan her vatandaşımızı sağlık imkanlarından yararlanma konusunda kucakladık. Kimse hastane köşelerinde kalmasın. Benim hastam ne olacak duygusu yaşamasın düşüncesiyle hizmetlerimizi hayata geçirdik.

Tüm dünyada sağlık sektörü en pahalı sektörlerden biri olarak karşımızda durmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan nice badireleri bir kenara bırakarak, sağlık hizmetleri geri bırakılamaz diyerek, Aziz milletimize belirli bir sağlık alt yapısını hazırladık.

Sağlık hizmetlerimizi Gazi Kars’ımızda da büyük bir sağlık ordusuyla sürdürüyoruz. Başka şehirlerimizde ne varsa, sağlık alanında ne yapılıyorsa bunların Kars’ımızda da yapılması için emek sarf ediyoruz.

• Biz kötülemiyoruz. Hizmet üretiyoruz. Sağlığı önemsiyoruz.

• Biz yapılanları takip ediyor, takdir ediyoruz.

• Biz sabah akşam elinde bir davul, aman nerde hata bulurum, küçük bir eksikliği nasıl kocaman bir şeymiş gibi gösteririm düşüncesinde değiliz.

Kürsülere çıkıp şuna buna, ayar verme, parmak sallama hevesinde hiç değiliz.

AK Parti hükümetlerini bilenler bilir. Biz yaptıklarımızla, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla, çalışmalarımızla, eserlerimizle iş yaparız.

Sizleri temsil eden, her yerde Gazi Kars’ın hak ve hukukunu sonuna kadar savunan bir Kars Milletvekili olarak siz değerli hemşehrilerime bazı bilgiler vermek istiyorum. Bu aynı zamanda birilerine cevap olsun.

• 7 Devlet Hastanesi – 1 Tıp Fakültesi – 2 İlçe Sağlığı Müdürlüğü – 6 Toplum Sağlığı Merkezi – 3 Sağlıklı Hayat Merkezi -26 Aile Sağlığı Merkezi – 98 Aile Hekimliği bulunmaktadır.

• 228 Uzman Hekim – 225 Pratisyen Hekim – 803 Hemşire – 781 diğer sağlık çalışanı, Toplam: 2037 sağlık ekibiyle hizmet.

• Kafkas Üniversitemizde: 14 Profesör – 17 Doçent – 24 Dr. Öğretim Üyesi – 96 Araştırma Görevlisi – Toplam: 147 kişi ile hizmet.

• 2024 yılında Harakani Devlet Hastanemizde: 14,435 ameliyat

• 2024 yılında Üniversite Hastanemizde: 15.320 Ameliyat yapılmıştır.

• Türkiye genelinde 100 bin kişiye düşen Uzman Hekim 59, Kars’ımızda 54

• Türkiye genelinde 100 bin kişiye düşen Hemşire 265, Kars’ımızda 267

• 2024 yılında Muayene edilen hasta sayısı: 725,762 kişi.

• 2024 yılında; Yatan Hasta Sayısı: 20,605 kişi

• Sağlık Bakanlığımız 542, Üniversite Hastanemiz 288 olmak üzere toplam yatak sayımız: 830

• Yeni Doğan Bakım Ünitesi; 12 adet Harakani Devlet Hastanesi 4 Adet Kağızman Devlet Hastanesi olmak üzere 16 adet.

• Başka illere sevk edilen hasta sayımız: 2023’te 881 iken 2024 yılında 606 kişi.

• Ambulans sayımız 42 adet.

• Aşılama oranımız % 98

• Gezici Mobil Araç sayımız: 88 adet

• Acil durumlarda; Kars Merkez’de 9-10 dakika Ambulans Ulaşım Süresi – Kırsalda 20-30 dakikadır.

• Okullarımızda yılda bir kez, işitme taraması ve görme taraması yapılmaktadır.

• Sağlık açısından okullarımızda yılda 2 kez denetim yapılmaktadır.

• Yaşlı ve Engellilere yönelik evde bakım, 9,177 hastamız yararlanmıştır.

Tüm bu verilerin ışığında şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, Gazi Kars’ımızda sağlık hizmetleri tıkır tıkır işlemektedir. Her yıl yüzbinlerce insanımız bu hizmetten birebir yaralanmaktadır.

Hizmetlerimizin daha da iyi olması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Tüm bu hizmetleri görmemek, bunlara tepeden bakmak, bu kadar sağlık ordusunun hizmetini hiçe saymak, Kars’ta insanlar sağlık hizmeti alamıyor, vefat ediyor demek büyük bir ayıptır. Ülkemiz ve Kars’ımız kamuoyunu içi boş sözlerle meşgul etmeye lüzum yoktur.

Kars’ımızda eksik olan Çocuk Yoğun Bakımdır. Bunun görüşmeleri yapılmıştır, en kısa zamanda bu sağlık hizmeti de hemşehrilermizin hizmetinde olacaktır.

Bazı branşlarda eksikliklerimiz vardır. Bunları da en kısa zamanda doldurarak Gazi Kars’ımızın hizmetine verilecektir.

Diğer taraftan Ardahan, Iğdır ve diğer şehirlerimizden, yakın illerden Kars’ımıza hasta sevki olduğu gibi bizim ilimizden de bazı branşlarda başka illere hasta sevkleri yapılmaktadır.

Cumhuriyet tarihinde, Kars’ımızda bu kadar uzman doktor görev yapmamıştır.

Ha bu arada şahsım ve ailem dahil muayenelerimizi Kars’ımız hastanelerinde yaptırmaktayız. Sürekli kötüleyen birilerinin bir hastalığı varsa, hangi branştan randevu alarak muayene olmak istiyorsa, şahsımla irtibat kursun muayene ettireyim.”

img-20240925-wa0032.jpg

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi