enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9322
EURO
37,3392
ALTIN
3.285,24
BIST
9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
9°C
Adıyaman
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
6°C
Perşembe Karla Karışık Yağmurlu
4°C
Cuma Karla Karışık Yağmurlu
8°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C

AK Parti’ye tepki gösteren CHP oturumu terk etti – Birlik Haber Ajansı

AK Parti’ye tepki gösteren CHP oturumu terk etti – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
04.02.2025
0
A+
A-

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Genel Meclis grubu, İl ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli heyetinde görev almak üzere hayırsever vatandaşlar arasında üye belirlenmesinde AK Partili ilçe başkanları ve il yönetiminin bu kararı tamamen kendi kontrollerine almalarına tepki göstererek oturumu terk ederek basın açıklaması yaptılar.

CHP Gurup Başkan vekili Mustafa Kemal Gürler Demirtaş’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak şubat ayının ikinci oturum toplantısında ilgili maddenin 5263 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunun 19 maddesi uyarınca il ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mütevelli heyetinin heyetinde görev almak üzere hayırsever vatandaşlar arasında üye belirlenmesi ile ilgili oylanmasıyla ilgili basın açıklamamızdır.

Whatsapp Image 2025 02 04 At 11.57.25

İlçelerdeki mütevelli heyetini belirleme kararlarını ilçe Ak Parti Başkanlarının belirlemesini asla kabul etmiyoruz. Bu karar ve yetki tamamen ilçe il genel meclis üyelerinin olmasına rağmen AK Partili ilçe başkanları ve il yönetimi bu kararı tamamen kendi kontrollerine almışlardır. Anayasaya ve ilgili kanuna aykırıdır. Sivas İl meclisimizin bugüne kadar ki kararları oy birliğiyle geçmiş olmasına rağmen ilk defa bu kararı kabul etmiyoruz. Ve ret oyu kullandık. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak alınan kararı protesto ediyoruz. Oturumu terk ettik, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” dedi.  

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi