enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,8830
EURO
37,2894
ALTIN
3.295,17
BIST
9.853,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
6°C
Adıyaman
6°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Cuma Parçalı Bulutlu
10°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Karla Karışık Yağmurlu
6°C

Alanya’da deniz suyu 7-8 metre çekildi – Birlik Haber Ajansı

Alanya’da deniz suyu 7-8 metre çekildi – Birlik Haber Ajansı
MOBİL REKLAM ALANI
05.02.2025
0
A+
A-

ANTALYA-BHA

Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana gelen deniz çekilmesi vatandaşları tedirgin etti. Keykubat Plajı ve Galip Dere Plajında yaşanan bu olay, Ege denizinde arka arkaya yaşanan depremleri akıllara getirdi. Jeofizik Mühendisi Erman Kaptanoğlu ‘’ Bunun sebebi mevsimsel olarak meteorolojik olaylardır.’’ dedi.

Alanya’da bulunan Keykubat plajı ve Galip Dere plajında meydana gelen olayda deniz suyunun 7-8 metre çekildiği görüldü. Bu yaşanan olayın Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremler ile ilgili olup olmadığı ise vatandaşlarda merak konusu haline geldi. Konu ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Erman Kaptanoğlu, ‘’Alanya’da Keykubat plajında meydana gelen denizi çekilmelerinin tamamıyla tektonik bir hareket olan deprem ile ilişkilendirmek çok yanlıştır. Tabi ki de deprem sebebiyle de deniz çekilmeleri ve deniz taşmaları meydana gelebilir. Fakat bu oluşumun olması için kıyıya yakın bir bölgede depremin meydana gelmesi ve düşey yönde bir hareketle meydana gelmesi gerekmektedir. Onun dışında Ege Denizinde Santorini Adası yakınındaki depremler böyle bir deniz çekilmesine sebebiyet vermez. Bunu tamamıyla depremle bağdaştırmak yanlıştır. Bunun sebebi mevsimsel olarak gelişen meteorolojik olaylardır. Özellikle Ekim-Kasım ve Ocak-Şubat aylarında meydana gelir bu olaylar. Balkanlardaki yüksek basıncın etkisine paralel olarak Akdeniz’de deniz üstünde alçak basınç meydana gelir. Bu alçak basınçta denizin çekilmesine sebebiyet verir. Bunları depremle ilgili olduğunu söylemek yanlıştır. Tsunami’den halkımız korkuyor. Fakat tsunami oluşması için en düşük 6.5 üzerinde bir deprem meydana gelmesi gerekir. Bu konuda halkımızın içi rahat olsun. Girit ve Santorini tarafında oluşabilecek bir büyük deprem Alanya’da bir tsunami dalgası oluşturmaz.’’ şeklinde konuştu.

MOBİL REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi