enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1719
EURO
38,1278
ALTIN
2.916,25
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Almanya, Rus gazına bağımlı olmaktan kurtuluyor

Almanya, Rus gazına bağımlı olmaktan kurtuluyor
REKLAM ALANI
26.09.2024
0
A+
A-

ALMANYA-BHA

WindEnergy Hamburg 2024 fuarının açılışına katılamayan Federal Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı olan Robert Habeck, resmi açılış törenine videolu canlı bağlanarak enerji konusu üzerine bir sunum yaptı. Hamburg Ekonomi ve İnovasyon Senatörü Dr. Melanie Leonhard ise kürsüden yaptığı konuşmasında WindEnergy Hamburg’un cazibesine vurgu yaparak “1.600’den fazla katılımcı şirket ve 200’den fazla konferans alanıyla WindEnergy Hamburg, enerji sektörünün nabzını tutmada güzel bir platform.” dedi.

Yüzde 20’sini karşılıyor

Rüzgâr enerjisi şu anda Avrupa’daki elektrik talebinin yüzde 20’sini karşılamaktadır. Bu payın 2030 yılına kadar yüzde 35’e, 2050 yılına kadar ise yarıdan fazlasına çıkması hedefleniyor. Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Devlet Sekreteri Philipp Nimmermann, Almanya’nın burada öncü bir rol oynadığını ve genişleme hızını önemli ölçüde arttırdığını vurguladı. Landwind Group CEO’su ve Alman Rüzgâr Enerjisi Birliği (BWE) Başkanı Bärbel Heidebroek, “Rekor sayıda lisans ve ihalelerde ödüller görüyoruz, ancak sektör daha da fazlasını başarabilir. Letonya, LNG depolama tesisleri ve yenilenebilir enerjiler sayesinde kendisini Rus gazından büyük ölçüde bağımsız hale getirmiş durumda. Ülke 2030 yılına kadar yenilenebilir enerjilerden yüzde 100 elektrik üretimine ulaşmak istiyor. Bu sadece elektrik ithalatına olan bağımlılığımızı azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda fosil yakıt kullanımını da ortadan kaldıracaktır.” dedi. Dört gün sürecek fuarda; yenilikler, yatırımlar ve rüzgâr enerjisinin geleceği ön plana çıkıyor. Etkinlik, ortaklıklar kurmak ve enerji dönüşümünün küresel zorlukları için ortaklaşa çözümler geliştirmek için güzel bir fırsat olan fuar, 2025 yılında Husum’da yapılacak.

Her iki yılda bir yapılan, heyecan verici sektörlerden biri olan rüzgâr enerjisi fuarı, dünyanın önde gelen ağ oluşturma merkezi olarak biliniyor. Hamburg’un kalbindeki WindEnergy Hamburg’da, 40 ülkeden 1.600’den fazla şirket yeniliklerini ve çözümlerini on sergi salonunda 100 ülkeden 40.000’e yakın katılımcıya sunuyor. Tüm kara ve açık deniz rüzgâr enerjisi değer zinciri boyunca türbin üreticileri ve tedarikçileri 75.000 metrekarelik alanda pazara kapsamlı bir genel bakış sunuyor. WindEnergy Hamburg ekibi bu programı, aralarında küresel rüzgâr enerjisi birliği GWEC, Avrupa birliği WindEurope, ulusal birlikler VDMA ve BWE’nin yanı sıra sektörün önde gelen medya kuruluşları ve şirketlerinin de bulunduğu ortaklarıyla birlikte düzenliyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi