enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Amerikan askerleri Irak’tan çekilecek!

Amerikan askerleri Irak’tan çekilecek!
REKLAM ALANI
09.09.2024
0
A+
A-

Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi, ABD ile yapılan anlaşmaya göre Amerikan askerlerinin Irak’tan iki yıl içinde çekileceğini açıkladı. Çekilme süreci iki aşamalı olarak planlandı; ilk aşama bu yıl başlayacak ve 2025’e kadar sürecek, ikinci aşama ise 2026’da tamamlanacak.

featured






ANKARA-BHA

Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi, Amerikan askerlerinin Irak’tan iki yıl içinde çekilmesi için ABD ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Abbasi, Al-Arabiya Al-Hadath televizyonuna yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak’taki görevlerinin iki aşamada sona ereceğini belirtti. İlk aşama, bu yıl başlayacak ve 2025 yılına kadar sürecek. İkinci aşama ise 2026 yılında tamamlanacak.

Anlaşma yakında imzalanacak

Abbasi ayrıca, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in, çekilme süresinin iki yıl yeterli olmadığı görüşünde olduğunu ve bu süreye bir yıl daha eklenmesini talep ettiğini ancak Bağdat’ın bu uzatma teklifini reddettiğini ifade etti. Çekilme anlaşmasının ise yakında imzalanması bekleniyor.

Amerikan askerleri Irak’tan çekilecek!


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi