enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Araştırmaları Vakfı imzaları attı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Araştırmaları Vakfı imzaları attı
REKLAM ALANI
21.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Kamu Araştırmaları Vakfı (KAV) arasında kırsal kalkınmayı destekleyen önemli bir protokol imzalandı. Bu işbirliği ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan BAKAP (Başkent Ankara Kalkınma Projesi) seraları, bilgisayar kontrollü modern üretim tesislerine dönüştürülecek.

Protokol imzalama törenine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve KAV Başkanı Mehmet Ulvi Saran katıldı. Köylüoğlu, BAKAP’ın Türkiye’de örnek bir proje olduğunu belirterek, Başkan Mansur Yavaş’ın bu projeye büyük önem verdiğini ifade etti. Köylüoğlu, projelerin başarısının Ankaralılar için büyük bir değer taşıdığını ve bu işbirliğinin bölgeye olumlu katkılarda bulunacağını vurguladı.

KAV Başkanı Mehmet Ulvi Saran ise, teknolojinin gelişmesi ve işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, bu protokolün bölgeye etkili işlevler kazandıracağını söyledi. Ayrıca, seralarda oluşturulacak tam otomasyon sisteminin örnek niteliğinde olacağını ve verimliliği artıracağını belirtti.

Teknik Uzman Tugay Osmanoğlu, projede kullanılacak teknolojinin soğuk iklimde de etkili ve verimli bir sera üretimi sağlayacağını belirtti. Osmanoğlu, elde edilecek verimliliğe bağlı olarak projenin daha büyük alanlara yayılmasının planlandığını ifade etti.

Protokol çerçevesinde, seralarda domates ve biber gibi sebzelerin yetiştirilmesi için modern otomasyon sistemleri kurulacak. Ayrıca, seralar haftanın belirli günlerinde öğrencilere, üreticilere ve ziyaretçilere açılarak, yeni teknolojiler ve bilgisayar kontrollü üretim hakkında eğitimler verilecek.

Bu işbirliği, Ankara ve çevresindeki kırsal alanların kalkınmasında yeni teknolojilerin kullanımını teşvik ederek, önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi