enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Ankara Kent Konseyi Kurulları Yıldızlar Topluluğu; İşte O İsimler

Ankara Kent Konseyi Kurulları Yıldızlar Topluluğu; İşte O İsimler
REKLAM ALANI
08.07.2024
0
A+
A-

Katılımcılık, hesap verebilirlik, şeffaflık ve ortak aklın temsil edildiği, 2 bin 800’ü aşkın bileşeni ve 10 bine yaklaşan gönüllüsü ile 28 Çalışma Grubu ve 5 ayrı Meclisli bir yapıya ulaşan Ankara Kent Konseyi’nin 6’ıncı Genel Kurulu, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde tüm kesimlerin yoğun bir katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri sundu. Genel Kurulda ayrıca Ankara Kent Konseyi’nce hazırlanan ‘Bu Seyirde Herkes Kaptan’ ve ‘Benim Adım Ankara’ adlı filmleri izletildi.

KATILIMCI YÖNETİMİN REKORU KIRILDI

5 binden fazla delege ve misafir ile tüm siyasi partilerin temsilcilerinin iki ana salonu doldurduğu, kentin tüm paydaşlarının yer aldığı Genel Kurul’da esnaf ve şirketler katılımcılara ikramlarda bulundu. Katılımcı yönetim rekorunun kırıldığı ve 2 bin 450 delegenin oy kullandığı Genel Kurul’da, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz 4’e karşı 2 bin 446 oy alarak bir kez daha başkanlık görevine seçildi.

KURULLAR YILDIZLAR TOPLULUĞU

Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu sonrası oluşturulan Onur Kurulu, İstişare Kurulu, Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu’nda siyaset, yerel yönetim, bürokrasi, akademisyen, sivil toplum, iş, sanat, spor ve medya dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dışişleri eski Bakanı, Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, ünlü Kent Bilimci Prof. Dr. Ruşen Keleş, Bölge ve Şehir Planlamacısı Prof. Dr. İlhan Tekeli, Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Tuna, Eski Devlet Bakanları Zeki Sezer ve İbrahim Tez, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, TBMM Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Sanatçı Selçuk Balcı kurullarda yer alan bazı isimler oldu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi