enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Ankara Kent Konseyi ve ANGİAD güçlerini birleştirecek

Ankara Kent Konseyi ve ANGİAD güçlerini birleştirecek
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi ve ANGİAD güçlerini birleştirecek

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Genç İş İnsanları Derneği (ANGİAD) Başkanı Ertuğrul Onat ve beraberindeki heyeti ağırladı.

ANGİAD’ın gerçek bir Ankara markası olduğunu dile getiren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “ANGİAD, Ertuğrul başkan sonrası daha kurumsallaştı. Derneğin fikri kentte merak ediliyor. 5 yıllık seyirde bize verdiğiniz desteğe minnettarız. AKK’de birbirimizin lideri değil paydaşıyız. Uzmanı olduğu her alanda herkesin önemli olduğu bir yer Ankara Kent Konseyi” dedi.

“Politik hayatın dışında yeşil bölge oluşturmalıyız”

Ankara’nın geleceğine dair yapılmasına gerekenlere dikkati çeken Başkan Yılmaz, “Genç işsizliğini azaltacak, organize sanayi bölgesini artıracak adımlar atılmalı. Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 400 binden fazla ticaret erbabının ticaretini geliştirecek bir ekosistem kurulmalı. Sosyal hayat ile üretim hayatının eşleştiği bir şehir hayatı olmalı. Dünyadaki bütün çevrelerin hayranlıkla gelebileceği bir kent Ankara’yı tanıtmakta zorlanıyoruz. Kültür ve turizm alanında da markalaşmış bir kent hayal ediyoruz. Üretim yoksa tedavi yoktur, boşanma çoktur. Politik hayatın dışında bir yeşil bölge oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ankara Kent Konseyi’nin 56 çalışma grubunun her birinde ANGİAD üyelerine ihtiyaç olduğunu belirten Halil İbrahim Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kentin gelecek bin yılına çalışalım. Günü kurtarmaya çalışmayalım. Emek verenlerin kent sahnesinde olmasına çalışalım. İş hayatında bu kadar güçlü bireylerin günün ilk mesaisini burada yapıyor olmasına çok sevindik. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz.”

“Sanayicilerin limana ulaşması için demiryolu ihtiyacı var”

ANGİAD Başkanı Ertuğrul Onat da yoğun katılımla gerçekleşen genel kurul için tebriklerini yineledi. Onat, “ANGİAD olarak Ankara’nın ihtiyaçlarını ve üyelerimizin ticaretini geliştirmek istiyoruz. Direkt uçuş ve fuar alanı sorununu iletebileceğimiz her kuruma, kişiye ilettik. Organize sanayi bölgeleri genişleyecek alan bulamıyor. Pek çok alan mera ilan edilmiş durumda. Ankaralı sanayicimizin limanlara ulaşması için Sincan-Temelli organize sanayi bölgelerinin ‘kılçık’ diye tabir edilen demir yollarına ihtiyacı var. Bu durumu Ulaştırma Bakanlığı’na da ilettik. Savunma sanayi yatırımları kentte artarken, Ankara’da düzenlenen çok önemli fuarlar İsanbul, Antalya ve Adana’ya taşındı. Bu fuarların yeniden Ankara’ya dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Görüşmede ANGİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, AKK Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Leyla Özgenel ve Dr. Süleyman Basa, AKK Yürütme Kurulu Üyeleri ile Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy da katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi