enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
38,0243
ALTIN
2.831,41
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu toplandı; Mansur Yavaş: “Birlikte başarabiliriz”

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu toplandı; Mansur Yavaş: “Birlikte başarabiliriz”
REKLAM ALANI
12.09.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu ‘Sokak Hayvanları’ ve ‘Kentsel Alanların Geliştirilmesi’ gündemiyle toplandı

Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleşen toplantıya ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Eski TBMM Genel Sekreteri Prof. Dr. Necdet Basa, Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Özgener, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa ile İstişare Kurulu üyeleri katıldı.

YILMAZ: ANKARA DEMOKRASİNİN MABEDİDİR

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz toplantının açılışında yaptığı konuşmada demokrasinin mabedi olan Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilk seçildiği dönemde yaptığı ortak akıl çağrısını hatırlattı. Türkiye demokrasisinden bir örnek veren Yılmaz şöyle konuştu:

“Okuldaki sınıf başkanlarında, muhtarlarda da olur. ‘Seçildiğime göre kutsanmışım, sana ihtiyacım yok’ derler. Kalan yüzde 50’nin ihtiyacını da anlamam gerekiyor. Kendi aklına güvenen başkasının aklından rahatsız olmaz. Ankara Kent Konseyi’nin, Türkiye’de değil Dünyanın değişik kesimleri tarafından takip edilen demokrasi çığlığının organizasyonun merkezi olarak algılanmasının nedeni bu çağrıdır”

YAVAŞ: BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kentlerin insanlara ait olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Kentler ne siyasi partilere ait ne belediye başkanlarına nede sivil toplum kuruluşlarına aittir. İster tüzel ister özel kişilik olsun kentin sahibi insanlardır. Kent yönetiminde sadece ve sadece seçtiği insanı şu yetkiyi veriyor. ‘Ben sana bütçeyi emanet ediyorum, bunun da benim istediğim doğrultuda harca’ diyor. Belediye başkanları maaşıyla sizden aldığı bütçeyi yöneten insandan başka bir şey değildir. Bu Cumhurbaşkanı içinde söz konusudur. Bütçeyi nasıl harcayacağımıza birlikte karar vermemiz gerekiyor. Sadece bütçeyi harcamak değil aynı zamanda kentte var olan değerleri nasıl ileriye götürürüz, nasıl onları canlı tutarız, gelecek kuşaklara aldığımız emaneti nasıl aktarırız? Ankara’nın çok özellikli ülkemizin başkent olması sebebiyle nasıl diğer ülke başkentleri ile yarışır hale getiririz yani nasıl bir vizyon ortaya koyarız? Buna tek kişinin aklı yetmez, gücüde yetmez. Bunu birlikte başarabiliriz. Her konunun uzmanları ile ben talimat verdim, stratejik planlama hazırlanırken ilgili daire başkanı arkadaşlarımız Ankara Kent Konseyi le birlikte çalışmasını istedim”

GÜNDEMLER GÖRÜŞÜLDÜ

Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin kendilerini tanıttığı toplantıda sokak hayvanları ile ilgili Ankara Veterinerler Odası Başkanı Ahmet Baydın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca Kentsel Alanların Genişletilmesi konusunda ise İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Metin Şenbil sunum yaptı.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi