enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4774
EURO
36,2370
ALTIN
2.956,49
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C

Ankara Kent Konseyi’nde Turizmde Teknoloji Erişilebilirlik Uygulamaları ve Bölgesel Kalkınma Semineri düzenlendi

Ankara Kent Konseyi’nde Turizmde Teknoloji Erişilebilirlik Uygulamaları ve Bölgesel Kalkınma Semineri düzenlendi
REKLAM ALANI
15.03.2024
0
A+
A-

Ankara Kent Konseyi’nde Turizmde Teknoloji Erişilebilirlik Uygulamaları ve Bölgesel Kalkınma Semineri düzenlendi

ANKARA – BHA

Ankara Kent Konseyinde Turizmde Teknoloji Erişilebilirlik Uygulamaları ve Bölgesel Kalkınma Semineri gerçekleşti.

TUROYD Başkanı, Ankara Kent Konseyi Turizm ve Tanıtma Grubu Sözcüsü Savaş Çolakoğlu, turizmin ve turizm alanlarının kullanımı ile ilgili şunları dedi:

”Konvansiyonal turizm talepleri zaman içinde değişim göstererek; kültür turizmi, inanç turizmi sağlık turizmi, eko turizm gibi yeni turizm türleri ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda seyahat süreleri azalacak seyahat sıklığı artacak. Kitle turizmi azalacak, bireysel seyahatler artacak. Kültür, inanç, gençlik, sağlık, golf, gastronomi, medikal gibi alternatif turizm türlerine rağbet artacak. Seyahatlerdeki harcamalar artacak. Çevreye, kültüre ve doğaya duyarlılık artacak. Eko-turizm, macera turizmi, kırsal turizm gibi turizm türleri turizmde belirleyici rol oynayacak.”

 

 

Prof. Dr. Onur Gülbahar, ‘Bölge Kavramı’nın üzerinde durarak şu ifadeleri kullandı:

”Bölgesel kalkınmanın turizmle bağlantısıyla alakası olarak, ekonomik ayırıma bakmamız lazım. Kalkınma olgusu üretimde yaşanan artımı da ifade ediyor. Genelde ekonomi de büyüme ve kalkınma hareketleri karıştırılıyor. Bizim esas üzerinde durmamız gereken konu bu. Kalkınma büyümeden daha önemlidir ve bu konu üzerinde durmamız gerekir.

Ülkelerin uğraştığı bir diğer konulardan birisi de bölgesel dengesizlik. Gelişmekte olan ülkeler bölgesel dengesizlik üzerinde uğraşmakla yükümlüdür diyebiliriz.”

Turizmin sürdürülebilir kaynaklarını öne çıkarmamız gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ozan Aksöz sözlerine şöyle devam etti:

”Turizmin sürdürülebilir kaynaklarını elimizden geldiğince öne çıkarmaya çalışıyoruz. Turizmin önemli etkenleri arasında iklim ve ekonomi de bulunuyor. Akıllı ekonomiyle yola çıkıldığı zaman akıllı toplum şunu söyler: havanın kirliliği ne kadar? biz buradan kendimizi nasıl kurtarabiliriz?

Nasıl ki otellerde belirli sistemlerle insanların en çok nerelere gittiği, en çok nerede ne kadar vakit geçirdiği ölçülebilir. Akıllı turizm kavramında da aynı mantık söz konusu.”

Son konuşmacı olarak yer alan Engelsiz Erişilebilir Turizm Uygulamaları Uzmanı Adem Kuyumcu şu ifadeleri kullanarak oturumu sonlandırdı:

”Engelsiz turizm daha geniş anlamında herkes için turizm; herkesin birlikte seyahat edebildiği, tatil yapabildiği turizmdir. Engelsiz herkes için erişilebilir turizm, engellilerin, yaşlıların ve ailelerin konaklama ve gerekli sosyal her alandan herkesle birlikte faydalanabilmesidir.

Engelsiz turizm yüz milyonlarca insanı ilgilendiren sosyal içerme açısından çok önemli bir hedeftir. Bu sosyal içerme Türkiye’de yaşayan 10 milyon 500 bin engelli ve yanında en az 1 kişi ile birlikte 20 milyon, aileleriyle birlikte 40 milyon vatandaşın engelsiz, erişilebilir herkesle birlikte turizm faaliyetlerine katılma ihtiyacıdır.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi