enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama

Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama
REKLAM ALANI
21.07.2024
0
A+
A-

Ankara merkezli dört ilde, FETÖ/PDY’nin askeri sınavlarda usulsüzlük yapan üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 13’ü tutuklandı.

featured






Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama

Ankara, Diyarbakır, Denizli ve Kayseri’de FETÖ/PDY’nin askeri sınavlarda usulsüzlük yapan üyelerine yönelik operasyon yapıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan aranan 20 şüpheli, belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheliler arasında Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) mülakatlarında avantajlı kodlama ile başarılı olan bir astsubay ve bir polis memuru, askeri lise sınavları öncesinde sınav sorularını alan dört eski askeri öğrenci ve çeşitli suçlardan aranan 14 kişi bulunuyor. Bu kişiler arasında, ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme’ ve ‘FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma’ suçlarından 6 ila 14 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişiler de var. Şüpheliler, ‘Gaybubet evi’ olarak bilinen hücre evlerinde saklanırken yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 13’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki şüphelinin emniyetteki sorgusu ise devam ediyor.

Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi