enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9693
EURO
37,3947
ALTIN
3.303,64
BIST
9.842,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Karla Karışık Yağmurlu
3°C
Adıyaman
3°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
9°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C

Ankara Sanayi Odası’ndan “deprem” mesajı – Birlik Haber Ajansı

Ankara Sanayi Odası’ndan “deprem” mesajı – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
05.02.2025
0
A+
A-

ANKARABHA

Depremlere karşı daha dirençli bir ülke olmak için bireysel ve toplumsal olarak deprem kültürünün yerleşmesi gerektiğini belirten Başkan Ardıç, “Deprem kültürünü geliştirmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız çok değerli bir miras olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.

İki yıl önce yaşadığımız bu büyük felaket, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bizlere bir kez daha çok acı bir şekilde gösterdi ve hepimizde derin izler bıraktı. Olası benzer felaketlerin yıkıcı etkisini en aza indirmek için yaşadıklarımızdan ders çıkarmalıyız. Hatalarımızdan ders alırsak, gücümüzün depreme yeteceğini biliyoruz.

Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak, depremlere karşı hazırlıklı olmamız hayati önem taşıyor. Alınması gereken tedbirleri sadece inşaat ve mühendislik önlemleri ile sınırlı tutmamalıyız. Depremlere karşı daha dirençli bir ülke olmak için bireysel ve toplumsal olarak deprem kültürünün yerleşmesi gerekiyor. Toplum olarak bilinçlenmeli, yasal ve kurumsal düzenlemelerle, eğitimler ve farkındalık faaliyetleri ile depreme karşı hazırlığımızı en üst seviyede tutmalıyız.

Bilimin, teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde depreme hazırlıklı olmak gelecek nesillerimize en büyük sorumluluğumuzdur. Depremle yaşamayı öğrenmek ve gerekli tedbirleri almak çocuklarımızın ve torunlarımızın daha güvenli bir gelecekte yaşamasına olanak tanıyacaktır. Deprem kültürü geliştirmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız çok değerli bir miras olacaktır.

6 ŞUBAT DEPREMLERİ DEVLET-MİLLET DAYANIŞMASININ EN ÜST DÜZEYDE OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Ankara Sanayi Odası olarak, 6 Şubat depremlerinin hemen ardından harekete geçtik ve aynı gün ‘Deprem Afet Kriz Toplantısı’ yaptık. Deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için kampanya başlattık. ASO Üyelerimizin fedakârlıkları ve bağışlarıyla, tam donanımlı 300 konteynerin bulunduğu bin 500 kişilik ASO Yaşam Merkezi’ni Hatay’daki ilk konteyner kent olarak faaliyete geçirdik. Yönetim Kurulumuz ile birlikte Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik, sanayi tesislerinin bir an önce faaliyete geçmesi için ‘tersine göç’ kampanyası başlattık.

6 Şubat depremleri devlet ve milletin dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebiliyoruz, acılarımızı hafifletebiliyoruz.

En büyük temennim, deprem ve diğer tüm afetlere karşı ülke olarak en üst seviyede hazır olmamız ve bir daha böyle acıları yaşamamamızdır. Unutulmamalıdır ki deprem değil, depreme hazırlıklı olmamak öldürür.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi